Brusche Elektrotechniek: nieuwe 'voorbeeldvestiging' voor Technische Unie
“Beter een goede buur, dan een verre vriend.” Wie voor de slagboom van het Magna Porta in Almelo rechts afslaat en een klein stukje doorrijdt, ziet aan zijn rechterhand de thuisbasis van Brusche Elektrotechniek. Niet vreemd dat Wepro en Brusche Elektrotechniek elkaar gevonden hebben als je het zo bekijkt. Maar wat Wepro en Brusche bindt, is natuurlijk veel meer dan alleen de plek.
Sinds de start van het partnerschap tussen Brusche Elektrotechniek en Wepro zijn we acht jaar én acht projecten verder. Wij gingen in gesprek met Senad Piric, projectleider bij Brusche Elektrotechniek, en Wepro-collega Erik Nieuwenhuis. Erik is sinds 2022 actief in de rol van werkvoorbereider en samen met Senad rondde hij onlangs een succesvol project af bij de ontwikkeling van een nieuwe vestiging voor Technische Unie.
Voorop in elektrotechniek
Technische innovaties zijn meer dan ooit aan de orde van de dag. Daar weten ze bij Brusche Elektrotechniek alles van af. Sinds de oprichting in 1957 is het bedrijf niet meer weg te denken uit de elektrotechnische wereld in Oost-Nederland. Het Twentse familiebedrijf is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een onderneming met ruim 110 medewerkers in vaste dienst en een flexibele schil die ongeveer de helft zo groot is. Waar de omvang van Brusche Elektrotechniek is gegroeid is ook het aanbod van expertises uitgebreid. Brusche beschikt, naast de oorspronkelijke elektrotechnische tak, inmiddels ook over een bedrijfstak gericht op procestechnologie.
Over de samenwerking
Brusche Elektrotechniek verzorgt technische innovaties binnen verschillende werkgebieden, zoals de utiliteitsbouw, industriële automatisering en beveiligingstechniek. Daarbij vertrouwt Brusche Elektrotechniek op Wepro als vaste partner voor de flexibele inzet van kennis en capaciteit op het moment dat daar behoefte aan is. “Door de uiteenlopende projecten die we doen, kijken we per casus wat voor vakmensen met welke specifieke kennis en vaardigheden we nodig hebben”, vertelt Senad.
Senad is 45 en woont met zijn vrouw en twee kinderen in Nijverdal. Hij kent Brusche Elektrotechniek als geen ander, daar waar hij bijna dertig jaar geleden begon als leerling monteur. Via verschillende tussenstappen binnen Brusche Elektrotechniek is hij inmiddels doorgegroeid tot projectleider, een rol waarin Senad het uitstekend naar zijn zin heeft: “Ik ben in het verleden al eens benaderd om projectleider te worden en heb in eerste instantie bedankt, maar toen die vraag een paar jaar later weer kwam heb ik de kans met beide handen aangepakt. De rol van projectleider is een hele mooie, maar tegelijkertijd ook een hectische. Ik sta 24/7 ‘aan’ en er zijn altijd meerdere balletjes om hoog te houden. Ik heb geleerd dat het daarbij lastig is om te allen tijde iedereen tevreden te houden. Maar als ik aan het einde van de dag weet dat ik alles heb gedaan om het maximale resultaat te behalen, rij ik met een tevreden gevoel naar huis.”
In zijn functie is Senad eindverantwoordelijk voor het beheer en de succesvolle afronding van projecten. Wepro heeft daarbij in de afgelopen vijf jaar doorlopend ondersteuning mogen bieden door de projectmatige inzet van verschillende technisch professionals. “Wepro staat ons bij door het leveren van de juiste collega voor de juiste job en die wisselwerking bevalt goed”, aldus Senad. “Het is fijn schakelen met een partner die de klantvraag begrijpt, een partij die snapt wat de behoefte is en gemaakte afspraken nakomt. Je moet op elkaar kunnen bouwen, dat is essentieel.”
De adviseur gaf aan dat ‘vestiging nummer zeven’ vanaf nu de nieuwe voorbeeldvestiging is. Dat is toch wel het grootste compliment dat je kunt krijgen!
Erik Nieuwenhuis, Werkvoorbereider bij Wepro
‘Project Technische Unie’
Een recent project waarbij Wepro ondersteuning heeft mogen bieden is de bouw van één van de nieuwste vestigingen van Technische Unie in Borne. Technische Unie is een groothandel in technische installatiematerialen voor bouw, installatie en de industrie. Samen met Senad is collega Erik Nieuwenhuis vanuit Wepro nauw bij dat project betrokken geweest. Erik vertelt:
“Het project dat we voor Technische Unie hebben gedaan heb ik van begin tot eind begeleid. In mei 2023 zijn we daarmee gestart, de bouw begon in augustus en begin december was de oplevering. Het ging om nummer zeven van in totaal veertien nieuw te bouwen vestingen van Technische Unie. In dit geval een bedrijfsgebouw met kantoor en op de begane grond een winkel én overslagpunt, kortweg ‘O.P.’ genoemd. Het overslagpunt is in feite een ruimte voor tijdelijke opslag waar vrachtwagens aanleggen en producten binnenkomen, alvorens ze worden verspreid naar eindklanten van Technische Unie.”
Sleutelrol
Als werkvoorbereider had Erik tijdens het project een belangrijke en veelzijdige rol. “In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het elektrotechnische gedeelte van de engineering. Dan gaat het voornamelijk om het uitdenken van de energieverdeling, de kabelverdeling en het bestellen van de juiste materialen. Bovendien ben ik vraagbaak voor de monteurs. De werkvoorbereiding bevalt me goed en ik zie mezelf dit nog wel een tijdje doen”, besluit hij.
‘Project Technische Unie’ was een succes. “De adviseur gaf aan dat ‘vestiging nummer zeven’ vanaf nu de nieuwe voorbeeldvestiging is en dat is toch wel het grootste compliment dat je kunt krijgen”, zegt Erik met een kleine glimlach. Hij gaat verder: “Een belangrijk gedeelte van het succes zit ‘m ook in de fijne samenwerking met de adviseur en het feit dat er vooraf een heel uitgebreid bestek is geschreven. Dat bestek was zo specifiek dat zelfs de bedrading in de verdeelkast een nummertje had. Zoiets zie je maar weinig terug in de utiliteit.”
Let’s connect: Erik Nieuwenhuis
Van Amsterdam naar Almelo. Erik (55) is geboren en getogen in de hoofdstad, maar verhuist in de jaren ’80 naar Twente voor het volgen van de opleiding Elektrische Installatietechniek aan de MTS. Nu, bijna veertig jaar later, woont hij nog altijd met veel plezier in het oosten. Dat doet hij samen met zijn vrouw en hond, waar hij in zijn vrije tijd geniet van het maken van wandelingen, verschillende modelbouwprojecten, zijn club Heracles en natuurlijk zijn twee kinderen én kleinkinderen.
Erik is een van onze routiniers: hij werkt sinds 2013 bij Wepro en doet dat naar eigen zeggen nog altijd met veel plezier. “Ik zit hier goed op m’n plek en ben blij met m’n werk. Dankzij de projectmatige manier van werken heb ik in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan en verschillende bedrijven leren kennen.”
Zijn huidige project bij Brusche Elektrotechniek is een schot in de roos gebleken. Wat het zo’n succes maakt? “Het is lekker dichtbij”, lacht Erik. “Zonder gekheid: er heerst een fijne, open cultuur en dat vind ik prettig. De mensen kijken elkaar recht in de ogen aan en durven eerlijk te zijn. Voor mij is dat belangrijk en ik waardeer dat extra, omdat ik weet dat dit niet bij ieder bedrijf aan de orde van de dag is.” Het feit dat het bij Brusche Elektrotechniek zo goed bevalt is overigens geen verrassing, want Erik kende het bedrijf al van vroeger: “Dan moeten we wel even terug in de tijd, haha. Tijdens de MTS, in 1988, heb ik er mijn eerste stage gedaan als tekenaar.”
Wil je meer weten over Erik, zijn tijd bij Wepro en het project dat hij mocht doen in het stadion van zijn club Heracles? Je leest zijn verhaal hier.