Bryan Melcherts

Sinds eind maart dit jaar is Bryan Melcherts werkzaam bij Wepro ingenieursbureau als Electrical/Software Engineer.

Bryan is 25 jaar oud en woonachtig in Assen. In zijn vrije tijd gamet hij graag en speelt hij daarnaast Magic: The Gathering. Daarnaast houdt hij zich bezig met muziek: Bryan is bezig om zichzelf piano te leren spelen.

Bryan Mecherts

Interesse voor biologie én techniek

Op de middelbare school heeft Bryan al interesse voor techniek, maar ook voor biologie. “Mijn vader repareerde computers. Ik keek vaak met hem mee en daar is mijn interesse voor techniek ontstaan.” Omdat biologie hem toch beter ligt besluit hij te kiezen voor de studie Farmacie. Gedurende zijn eerste jaar komt Bryan tot de conclusie dat zijn studie tegenvalt en hij besluit te stoppen. Na deze ervaring wil Bryan zich focussen op techniek en kiest hij voor de hbo studie Elektrotechniek. Gedurende deze studie krijgt hij de mogelijkheid om twee minors te volgen. “Omdat ik me breed wilde specialiseren heb ik twee verdiepende minors gevolgd.” Bryan volgt de minors Biomedical Engineering en Industrial Automation. De minor Biomedical Engineerg volgt hij vanwege zijn belangstelling voor biologie, maar ook Industrial Automation wekt zijn interesse.

Diversiteit is doorslaggevend

Na zijn studie wil Bryan graag aan het werk en komt in contact met Wepro. “Bij Wepro heb je de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende projecten. Dat vond ik heel belangrijk.” Daarnaast is het goede gevoel dat hij overhoudt aan het gesprek met de team- en accountmanager doorslaggevend. Eind maart 2022 start Bryan als Electrical/Software Engineer bij Wepro en er is direct een opdrachtgever waar een uitdagend project kan oppakken: Holthausen Clean Technology.

Duurzaamheid staat centraal in eerste project

Holthausen Clean Technology is een bedrijf dat diesel vrachtwagens ombouwt naar waterstof vrachtwagens. Het bedrijf krijgt van verschillende organisaties en instellingen opdrachten binnen. Bij het project waar Bryan ondersteunt, gaat het om vrachtwagens van de gemeente Groningen. Deze vrachtwagens zijn meestal ontworpen als dieselvrachtwagens. Bij Holthausen worden de vrachtwagens omgebouwd zodat deze kunnen rijden op waterstof. Er worden meerdere waterstoftanks en een fuel cell ingebouwd, die als een soort range extender dient. Hierdoor kun je verder rijden dan met een elektrische vrachtwagen. Al rijdend wordt de accu van de vrachtwagen door middel van waterstof opgeladen. Op steeds meer plekken in Nederland  kun je waterstof tanken. Waterstof tanken is minder tijdrovend dan een accu opladen, waardoor je dus weer sneller de weg op kunt. De vrachtwagens die binnenkomen bij Holthausen kunnen gebruikte vrachtwagens zijn, maar ook nieuwe. Deze nieuwe vrachtwagens worden vrijwel leeg afgeleverd bij Holthausen, waar vervolgens het inbouwen van de motor plaatsvindt.

Functie als Electrical/Software engineer

Bij Holthausen houdt Bryan zich voornamelijk bezig met het oplossen van voorkomende problemen. Hij analyseert het probleem, maakt het inzichtelijk en bedenkt een oplossing. Iedere vrachtwagen is anders, dus de vrachtwagens van Holthausen vergen maatwerk. “Er is wel een soort basisontwerp voor de vrachtwagens, maar iedere vrachtwagen is toch uniek. Hierdoor moet het ontwerp steeds aangepast worden op iedere specifieke vrachtwagen.” Omdat het om maatwerk gaat, zijn de complicaties ook van verschillend karakter. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de kabels of de werking van de onderdelen. Voor Byran is het dan de uitdaging om hiervoor een passende oplossing te creëren.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met zijn team- en accountmanager stelt hij persoonlijk ontwikkeldoelen op en verwerkt deze in zijn Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Hij ervaart de focus op persoonlijke ontwikkeling bij Wepro als prettig. “We bespreken tijdens zo’n gesprek hoe het gaat en of aan welke punten ik wil werken. Ik bevind me nu echt in een leerperiode.” In de toekomst zou Bryan graag elektrisch willen leren tekenen en zich daarnaast ontwikkelen op het gebied van embedded systemen. Samen met zijn team- en accountmanager stellen ze een plan op om de doelen van Bryan te behalen.

Bryan vertelt dat hij zijn tijd bij Wepro als positief ervaart. “Ik vind Wepro een heel leuk bedrijf om voor te werken. Je hebt de kans om te werken aan mooie projecten.”  Naast de persoonlijke aandacht vindt Bryan ook de georganiseerde activiteiten erg leuk. Hij probeert er dan ook altijd bij te zijn als er een feest of vakgroepoverleg georganiseerd wordt. “Een aantal weken geleden vond het zomerfeest plaats, met als activiteit Expeditie Robinson. Dat vond ik heel gezellig!” Deze gelegenheden ziet hij als een kans om zijn Wepro collega’s beter te leren kennen.