Celina Wielstra

Celina Wielstra is sinds oktober 2021 werkzaam bij Wepro Ingenieursbureau als Mechanical Engineer.

Celina is 29 jaar oud en woonachtig in Tiel. In haar vrije tijd houdt ze zich veel bezig met lezen, maar ze leest niet alleen boeken die al op de markt zijn. Zo is ze op het moment bezig met het nalezen van een boek van een auteur. Celina haalt dan onder andere de spelfouten eruit en bekijkt of het verhaal kloppend is. Daarnaast schrijft ze zelf ook graag en wil zich daar ook verder in ontwikkelen.

Celina Wielstra

Op jonge leeftijd al interesse voor techniek

“Als kind vond ik programma’s als How It’s Made heel interessant.” De interesse voor techniek ontstaat bij Celina dus al op jonge leeftijd. Daarom begint ze na de basisschool op het Technasium, waar blijkt dat voornamelijk Natuurkunde haar toch niet helemaal ligt. Ze besluit daarom na het derde jaar een andere richting te kiezen. Na de middelbare school wil Celina haar passie voor techniek voortzetten. Na het bezoeken van diverse open dagen, valt haar keuze op de studie Automotive.

Interesse in projectmatig werken

Haar studie rondt Celina met succes af en zij besluit aan het werk te gaan. “Na mijn studie ben ik begonnen bij een trailerbouwer. Daar programmeerde ik onder andere lasrobots wat ik erg interessant vond.” Vanwege de coronacrisis moest het bedrijf helaas bezuinigen en Celina ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een jaar bij een andere werkgever werd ze benaderd door Wepro. “Ik was Wepro al eens tegengekomen toen ik eerder op zoek was naar werk. Ik dacht eerst dat ik te ver weg zou wonen, maar Wepro heeft in de gehele regio opdrachtgevers, waardoor het toch haalbaar was”. Celina vertelt dat het projectmatig werken haar erg trekt. “Als de opdrachtgever toch niet helemaal bij je past, het project loop ten einde of je wil graag een nieuwe uitdaging, kun je eenvoudig wisselen van opdrachtgever. Ik heb nauw contact met mijn contactpersoon binnen Wepro, de team- en accountmanager, en hij schakelt meteen door.” Naast het projectmatig werken, spreekt ook de focus op persoonlijk ontwikkeling Celina erg aan. “Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Wepro heeft vindt persoonlijke aandacht voor collega’s erg belangrijk.” Ze besluit dan ook om bij Wepro in dienst te treden en start als Mechanical Engineer.

Haar opdrachtgevers

Celina start haar eerste project bij een fabrikant van onder andere elektrische tussenstations en elektrische laadpalen. Deze organisatie is snel groeiende. Dor de hectiek dat dit met zich meebrengt, merkt Celina dat ze daar niet lekker op haar plek zit. Ze gaat in overleg met haar team- en accountmanager, en samen gaan ze op zoek naar een nieuw project. Al snel kan ze starten bij haar huidige opdrachtgever, een bedrijf dat alle elementen rondom een broedkast maakt. “De eieren komen dan bij zo’n bedrijf binnen, die gaan de broedkast in, waarnaar deze er weer uitgehaald en gecontroleerd worden of er leven in zit. Eieren waar leven in zit gaan terug de broedkast in. Nadat de eieren zijn uitgekomen worden de kuikens op transport gezet”. Celina zorgt ervoor dat  de machines van dat proces aan elkaar worden bevestigd. Het gaat om standaard machines die op de klant worden afgestemd, waardoor de opstelling altijd net wat verschillend en dus uniek is. “Ik hou me voornamelijk bezig met het tekenwerk. Ik modeleer het eerst in 3D. Als het 3D-ontwerp naar wens is, dan teken ik het uit. Vervolgens gaat deze tekening naar de productie toe”.

Haar tijd bij Wepro

Celina vertelt dat zij zich de aankomende jaren graag nog zou willen ontwikkelen op het gebied van mechanica. “Mijn team- en accountmanager noemt mij een specialistische generalist en dat klopt ook wel denk ik. Maar voornamelijk het raakvlak van mechanica met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld elektrotechniek, vind ik leuk. Meerdere competenties komen daar dan in één product bij elkaar.” Samen met haar team- en accountmanager stelt Celina doelen op om zich op dit gebied te ontwikkelen. Ze legt uit dat ze het heel fijn en nuttig vindt dat Wepro zich hier voor inzet. “Ik heb iets om naar toe te werken en dat geeft me rust”. Naast de focus op persoonlijke ontwikkeling vindt Celina het ook fijn dat er regelmatig vakgroep overleggen en activiteiten georganiseerd worden. “Ik ervaar mijn tijd bij Wepro als heel positief”.