Convergence & Wepro: een natuurlijke samenwerking

Convergence is in 2010 opgericht als een spin-of bedrijf van de Universiteit Twente. Het bedrijf maakt klantspecifieke meet- en regelapparatuur, ook wel flow apparatuur. Daarnaast heeft Convergence vorig jaar het bedrijf Dovideq overgenomen. Dovideq is gespecialiseerd in apparatuur om endoscopen mee te testen, waaronder de Light Control. 

Wepro collega Wouter Pool werkt aan een project bij Dovideq. Erwin Quak is manager operations bij Convergence Industry en ons aanspreekpunt.

Erwin bijt de spits af: “Van huis uit ben ik een werktuigbouwer, vanuit de rol als projectmanager ben ik doorgegroeid naar manager operations. Ik ben verantwoordelijk voor de werkplaats, de engineering, maar ook voor de softwareafdeling. Mijn rol binnen Convergence is dus heel breed.”

“Vanwege de overname van Dovideq hebben we Wepro ingeschakeld”, aldus Erwin. “Het eerste jaar na de overname konden we het redden met ons huidige team. Nadat jaar haalden we een nieuwe investeerder binnen met de intentie dat we de Light Control binnen afzienbare tijd op de markt zouden gaan brengen. Vanuit de druk van de investeerder, en de business case die er lag, trokken we al snel de conclusie dat we dit niet alleen konden behappen. Er waren op dat moment meerdere contactmomenten met Wepro en hebben toen het vraagstuk besproken. Vanuit dit contact kwamen we in gesprek met Wouter om het project door te nemen. De interesse in ons vraagstuk en zijn gedrevenheid maken Wouter passend voor dit project bij Convergence.

Wouter is 26 en woonachtig in Enschede. “In 2021 ben ik bij Wepro in dienst getreden als projectengineer. Van jongs af aan heb ik al een brede interesse voor techniek. Hierdoor kon ik lange tijd geen keuze maken voor mijn studieprofiel. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de studie Elektrotechniek aan de Universiteit Twente, dit bleek de goede keuze te zijn! Tijdens mijn studie kwam ik met een team- en accountmanager van Wepro in contact. Dit contact was erg prettig, mede doordat de team- en accountmanager veel aandacht voor mijn situatie had. Hij nam de tijd om samen met mij te bepalen wat een eerste stap zou kunnen zijn. Doordat ik bij Wepro projectmatig werk kan ik goed onderzoeken waar mijn interesses liggen. Dit was voor mij de reden om na mijn studie bij Wepro aan de slag te gaan.”

Wouter vertelt verder: “De Light Control is een apparaat dat gebruikt wordt om endoscopen mee te testen. Het apparaat doet diverse metingen en meet onder andere hoe het licht reflecteert en of er verkleuring is ontstaan. Het product is overgenomen van een failliet bedrijf, waardoor niet alle kennis en kunde kon worden overgedragen. Ik ben oorspronkelijk aan dit project begonnen als projectengineer, maar mijn rol kreeg al snel een organisatorisch karakter. De taken zijn erg divers en mijn rol is uitgebreid naar productontwikkelaar. Ik onderhoud het contact met de klanten en als er bijvoorbeeld een product is dat gerepareerd moet worden, dan coördineer ik dit proces.”

Convergence Industry

Erwin vervolgt: “Uiteindelijk bleek tijdens onze gesprekken dat we naast Wouter meer ervaring nodig hadden binnen ons team, ook dit hebben we samen met Wepro opgepakt. Zodoende is Alvaro gestart, ook Alvaro bleek goed in het team te passen. Daarnaast gaven Wouter en Alvaro aan dat zij graag met elkaar zouden samenwerken, de chemie is heel goed tussen die twee.”

“Alvaro is een elektronica fanaat, hij kon binnen enkele dagen al uitleggen hoe ons product werkt. Wouter daarentegen heeft goede managementvaardigheden, hij is communicatief vaardig en organisatorisch sterk onderlegd. De combinatie van beide is perfect. Het enthousiasme en de positieve houding van Wouter en Alvaro brachten het team en het project nieuwe energie.”

Samenwerking Convergence

Wouter vult aan: De samenwerking tussen Alvaro en mij is inderdaad heel prettig. Het is een bijzondere ervaring om dit project met z’n tweeën te doen. De sfeer in het gehele team en op de werkvloer zijn erg goed!

“De samenwerking verloopt ongedwongen, natuurlijk en is heel erg transparant, als er wat is dan weten we elkaar te vinden. Ook als er zaken niet helemaal verlopen zoals gepland, bespreken we dit en wordt er ook meteen naar gehandeld. Op zo’n moment kunnen we heel snel schakelen met elkaar en dat vind ik heel belangrijk. We zijn ontzettend uit de brand geholpen op het moment dat het ertoe deed”, zo sluit Erwin het interview af.

Wouter over de samenwerking: “De communicatie tussen Convergence, Wepro en mij is goed, hierdoor zijn de lijnen kort en kan er snel gecommuniceerd worden. Als ik ergens mee zit kan ik dit aangeven bij mijn team- en accountmanager, maar ook bij Convergence, uiteindelijk vormen we samen één team.”