Demian de Keijzer

Demian de Keijzer is sinds 2016 werkzaam bij Wepro Ingenieursbureau als Tekenaar/Constructeur. Daarnaast is hij ook lid van de Feco.

Demian is 30 jaar en woonachtig in Amersfoort. In zijn vrije tijd zal hij zich niet snel vervelen, zo doet hij aan sim racen. Waarbij hij online wedstrijden rijdt. Daarnaast is hij sinds een jaar begonnen met bolderen en fietst en dart hij graag.

Demian de Keijzer

Sinds jongs af aan interesse voor techniek

Vroeger speelde Demian graag met Lego, anders dan de meeste andere kinderen, brak hij als hij klaar was het bouwwerk dan ook direct weer af. Het bouwen met lego vond hij namelijk veel leuker dan het spelen ermee. Daar kwam zijn interesse voor techniek al om de hoek kijken. Ook is hij vanaf jongs af aan al fan van de autosport. “Ik probeerde altijd te achterhalen waar de techniek in de auto’s vandaan kwam en hoe deze werkt”. De interesse voor techniek blijft groeien en op de middelbare school moet hij een richting gaan kiezen. Demian weet al snel dat het een technische studie moet worden, maar twijfelt nog over welke studie het beste bij hem past. Na het bezoeken van verschillende opendagen kwam hij bij de studie Automotive terecht. “Het is een hele brede opleiding met veel praktijk, dat trok mij aan). Demian besluit de studie Automotive te gaan volgen en rond deze succesvol af.

Voorkeur voor projectmatig werken

Nadat Demian zijn studie succesvol afrond wil Demian graag aan het werk. Tijdens zijn studie was Demian al een keer benaderd door Wepro. Het projectmatig werken lijkt hem wel wat en besluit alsnog te reageren “Het is heel snel gegaan, ’s ochtends heb ik gesolliciteerd en ’s middags ben ik op gesprek geweest. Een week later heb ik mijn contract getekend.” Demian verteld dat naast het projectmatig werken, ook de klik die er ontstond tijdens het gesprek doorslaggevend was.

Ervaring op doen bij verschillende projecten

Al snel kan Demian beginnen aan zijn eerste project bij een bedrijf die bedrijfsauto’s of personenauto’s modificeren naar een klantspecifiek voertuig. Daar houdt hij zich voornamelijk bezig met het tekeningen in Solid Works. “Ik heb daar heel veel geleerd. Zo leerde ik veel van de monteurs die mijn ontwerp daadwerkelijk moesten monteren. Zij konden mij dan precies vertellen wat ik anders had kunnen doen.” Het bedrijf kreeg te maken met een reorganisatie waarnaar Demian start op zijn volgende project. Dit bedrijf maakt mega jachten, ook hier houdt hij zich voornamelijk bezig met het tekenwerk.

Het derde bedrijf waar Demian een project uit heeft gevoerd  maakte elektrische tuktuks. Een groot gedeelte van deze productie vond in Thailand plaatst, in Nederland werd het accupakket en het motorpakket erin gezet. “Ik heb het hele bestaande voertuig opnieuw ontworpen. Ik heb dus gekeken naar de huidige situatie en hoe we dit konden verbeteren.” Helaas gaat dit bedrijf failliet en Demian maakt een start aan zijn vierde project. Dit bedrijf maakt deuren voor mega jachten, Demian paste de bestaande deuren aan werkte dit verder uit. Het project erna is bij een bedrijf dat geluidswerende bekastingen en deuren maakt voor verschillende machines.

Na zijn vijfde project is Demian met zijn team- en accountmanager in gesprek gegaan om te bekijken wat nu echt bij Demian past. Zijn team- en accountmanager besloot out-of-the-box te denken en zo kwam hij bij een bedrijf dat dakkappelen maakt terecht. “Zij zochten iemand die zo’n dakkapel in 3D kon tekenen en daarbij een soort configurator kon bouwen, waardoor zou eenvoudiger verschillende typen dakkapellen konden bouwen.” Het bedrijf maakt tot op de dag van vandaag gebruik van de configurator die Demian heeft ontworpen. Nadat Demian dit project afrondde is hij gestart op een project bij een bedrijf dat kleine heftrucks maakt. Daar heeft hij zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuwe machine.

Zijn huidige project

Demian werkt nu aan een project bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van off-road voertuigen. Deze voertuigen zijn voornamelijk voor defensie. Op dit moment is hij bezig met het ontwikkelen van een nieuw voertuig voor de Duitse commando troepen. Demian vertelt dat hij door zijn werkervaring erachter is gekomen dat hij voornamelijk het type bedrijf en de sfeer belangrijk vindt. “Ik vind dit net zo belangrijk als het werk dat ik doe, ik vind het niet erg om een klusje te doen dat wat minder leuk is.”

Goed contact met team- en accountmanager

Demian vertelt dat hij regelmatig contact heeft met zijn team- en accountmanager. “Hij belt regelmatig om te vragen hoe het met me gaat. Daarnaast hebben we ook regelmatig fysiek een gesprek, waar we wat meer de diepgang in gaan.” Tijdens deze gesprekken worden bijvoorbeeld de doelen van Demian besproken en op welke manier deze behaalt kunnen worden. Zo heeft hij bijvoorbeeld al verschillende trainingen gevolgd. “Ik heb de training maakbaarheid en de soft skills cursussen gevolgd.”

Positieve ervaring

Zijn tijd bij Wepro beschrijft hij als positief. Het projectmatig bevalt hem zeer goed. “We gaan nu meer focussen op meer diepgang en langere projecten uitvoeren, zodat ik me meer kan specialiseren en ontwikkelen. Ook de focus op de persoonlijke ontwikkeling en het vele contact vindt hij erg prettig.