Ecolab: renovatie en vernieuwing van het stoomketelhuis

Bij Ecolab Productions biedt Wepro de ondersteuning voor het renoveren van een ketelhuis voor de productie van reinigingsmiddelen. Het ketelhuis was zeer vervallen en er waren geen correcte tekeningen beschikbaar. Er is een nieuwe 3,2 ton/h stoomketel besteld met een economizer die op zijn plaats gezet moet worden. In eerste instantie zijn alle objecten in kaart gebracht en deze ingetekend in Plant3D zodat er een basis was om mee te werken.

Als allereerst zijn er 2 nieuwe headers ontworpen op een frame zodat deze extern opgebouwd konden worden en direct op zijn plaats in de fabriek gezet kan worden. De eis was dat stoom afgesloten kan worden vanuit de productieruimte.

Vanuit de 2 headers kan de nieuwe hoofdleiding aangelegd worden. Dit was een uitdaging gezien het feit dat de productie minimaal stilgelegd mag worden, waar veel oude leidingen nog in de weg stonden. Wanneer de nieuwe hoofdleiding is gelegd samen met de headers, konden alle oude leidingen gesloopt worden. Verder zijn de meeste leidingen omgelegd zodat er nu 1 strakke leiding brug aan de zijkant van de ruimte is ontstaan in plaats verdeeld over de ruimte. Dit is niet alleen voor het oog mooier, maar ook functioneler.

Ondertussen is de ketel geplaats en zal de volgende fase van start gaan; het testen van de nieuwe ketel.