Erik Hartsuiker

Erik Hartsuiker (32 jaar) werkte daarvoor vijf jaar met plezier bij Heemhorst. Toch is er verschil. Hij ervaart nu een betere balans en meer persoonlijke aandacht. Dat geldt zowel voor Wepro als voor Boikon, waar hij nu ruim een half jaar als projectengineer werkt.

Erik combineert zijn interesse voor techniek met gevoel voor vorm. Daarom koos hij voor de studie Industrial Design Engineering aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Een soort werktuigbouwkunde ‘light’. In mijn eerste baan werkte ik bij een designbureau, maar dat was niet zo’n fijne match. Daarna ben ik bewust op zoek gegaan naar een baan in de techniek. Machinebouwer Heemhorst in Nieuwleusen bood me toen die kans. Ik heb daar met plezier vijf jaar gewerkt en veel kennis opgedaan, maar toen wilde ik wat anders.”

‘Ik merkte meteen dat het bij Wepro draait om de goede relatie met mij en de opdrachtgever’

Erik Hartsuiker

Unieke werkwijze

Toevallig had Eriks zus in die tijd een gesprek met Wepro, omdat zij ook op zoek was naar werk. Zo ging het balletje voor Erik rollen. “Zij bracht me weer in contact. Ik had al eens een gesprek met Wepro direct na mijn studie, maar toen was er geen geschikt project beschikbaar. Begin dit jaar was dat anders. Het gesprek met de team- en accountmanager was heel open. Ik merkte meteen dat het om de goede relatie met mij en de opdrachtgever draaide, niet om een provisie op te strijken. Met andere ingenieursbureaus heb ik ook gesprekken gevoerd, maar Wepro doet dat op een unieke manier. Mijn team- en accountmanager Marc Möhlmann stelt mij centraal en zoekt een plek waar ik het meest tot mijn recht kom. Uiteindelijk wil Wepro goed personeel in dienst hebben en houden. Ik voel me geen nummer. Dat trok mij erg.”

Serieus genomen

Deze positieve intenties worden in de praktijk volledig waargemaakt, heeft Erik ervaren. “We zijn bezig met een persoonlijk ontwikkelplan, dat mijn sterke en minder sterke kanten in beeld brengt. Via Wepro kan ik allerlei cursussen en opleidingen doen om mezelf verder te ontwikkelen, maar niets moet. Marc stimuleert me hierin en denkt actief mee hoe ik mijn carrière verder kan uitstippelen, bijvoorbeeld verdieping in engineering of juist in de richting van commerciële verkoop of projectleiderschap. Ik sta overal voor open en het kan nog alle kanten op. Elke zes weken komt Marc langs en praten we bij. Ik voel me daardoor serieus genomen.”

‘Ik hou ervan elk project zorgvuldig en netjes af te handelen’

Technologische innovator

Marc vond bij Boikon in Leek – bij Groningen – een mooi project voor Erik. Dit bedrijf realiseert grensverleggende en flexibele oplossingen voor alle industriële automatiseringswensen, bijvoorbeeld inventieve track- en tracesystemen. Het is geen machinebouwer, maar een technologische innovator. Het bedrijf huurt al jaren engineers in van Wepro.

Erik werkt er bij de afdeling systems. “Die zorgt voor de verbinding tussen de verschillende machines met kettingbanen of transportbanden. Vanuit de gestandaardiseerde bibliotheek kies ik bepaalde bouwblokken en maak ik een ontwerp op maat. Voor elk project doe ik de engineering van A tot Z. Op basis van de offerte maak ik de werkplaatstekening, bestel ik de onderdelen, doe ik de overdracht naar het werkplaatspersoneel, onderhoud ik het contact met de klant en zorg ik voor montage op locatie. Ik hou ervan elk project zorgvuldig en netjes af te handelen, inclusief de juiste formulieren.”

Samen lunchpauze

Dat werk geeft Erik veel voldoening. Daarnaast roemt hij de sfeer en de mensgerichte aanpak bij Boikon. “De collega’s zijn leuk. We drinken samen koffie en houden ’s middags lunchpauze. Af en toe gaan mensen samen een stuk wandelen. Dat heb ik wel anders meegemaakt: dat iedereen snel zijn boterham boven het toetsenbord at. Hier is de relatie tussen werkgever en werknemer prettig en hebben collega’s echt contact met elkaar. Daarom passen Boikon en Wepro bij elkaar; goede relaties zijn belangrijk.”

Over betrokkenheid gesproken: Erik noemt nog een voorbeeld hoe Wepro dat doet. “Toen www.werkenbijwepro.nl gelanceerd zou worden, benaderden ze mij en een aantal andere collega’s om een avondje over de website mee te denken. Het is leuk dat je mening telt.”