Gerry Spierings

Expert in EPLAN, vader van drie zoons én liefhebber van BMW-motoren en vissen: dat is Gerry Spierings (38 jaar) uit Den Dungen. Hij kan zijn baan bij Wepro perfect combineren met zijn drukke privéleven. “Dankzij de goede begeleiding van Martijn heb ik mij ontwikkeld in mijn vak. Ook als het even tegen zit, heb ik aan hem een prima gesprekspartner. Daarom voel ik me sterk verbonden met Wepro.”

Gerry Spierings

Al op de lts wist Gerry dat het elektrotechniek moest zijn. Na zijn mts-opleiding aan het Koning Willem I College in Den Bosch ging hij aan de slag om zelf installaties aan te leggen in de utiliteit. “

“Het werk in de utiliteit was echter geen goede match voor mij. In de zoektocht wat wel bij mij past, kwam ik destijds bij Rensen Regeltechniek in de paneelbouw terecht. Na deze periode kreeg ik de mogelijkheid om naar de tekenkamer door te groeien, wat ik met beide handen heb aangepakt. Vanaf dat moment (2002) werk ik met de engineering software Eplan (versie 5.30).

‘Door Wepro heb ik mij in de techniek, maar ook persoonlijk ontwikkeld’

Meer uitdaging

Na zeven jaar zocht hij meer uitdaging. Gerry werkte bij verschillende bedrijven als E-tekenaar, onder meer de Efteling. “Een mooie tijd, maar toch was het nergens perfect: soms was het tijdelijk, dan weer had een nieuwe baas andere ideeën over de afdeling. Toen ik in 2014 via LinkedIn liet weten dat ik iets nieuws zocht, stond mijn telefoon roodgloeiend. Ik wilde geen overhaaste beslissing nemen, dus heb ik veel gesprekken gevoerd.”

“Samen met de  team- en accountmanager komen we tot een projectkeuze passend bij mijn vaardigheden en ambitie” 

Interesse in de persoon

Het gesprek bij Wepro met team- en accountmanager Martijn Schoonderbeek  heeft Gerry als bijzonder positief ervaren. Er werd oprecht interesse in mij als persoon getoond. Medezeggenschap over het project is belangrijk voor Wepro, anders dan bij andere bureaus. Ook merkte ik dat er voor mijn ontwikkeling veel aandacht was. Het voornaamste punt om voor Wepro te kiezen was de medezeggenschap over de projecten en dat ze streven naar langdurige projecten en geen projecten van een paar weken.

team- en accountmanager als coach

Die belofte is dubbel en dwars waargemaakt. “Met Martijn heb ik een heel goede band. We spreken elkaar minstens eens in de twee weken. Hij luistert naar wat ik zeg en is een coach voor me. Zo kreeg ik bij een project bij PWR-Pack in 2015 ineens teveel taken op mijn bord. Martijn heeft meegedacht over een oplossing en is samen met mij in gesprek gegaan met de opdrachtgever. Dat is super opgelost. Mijn takenpakket werd kleiner en is later stap voor stap weer uitgebouwd. Van die opdracht heb ik ontzettend veel geleerd. Zo werkte ik daar met See Electrical en deed ik naast tekenwerk veel engineering.”

Ook persoonlijk is Gerry gegroeid, vertelt hij. “Ik kan beter voor mezelf opkomen. Vroeger vond ik het lastig iets in een vergadering te zeggen, nu gaat dat veel beter. Dankzij de steun vanuit Wepro.”

Flexibiliteit

Die goede band met Martijn was ook waardevol toen Gerry persoonlijke tegenslag kreeg.  “2016 en 2017 zijn moeilijke jaren geweest, maar Martijn stond hierin altijd voor mij klaar. Soms met advies maar ook het welbekende luisterende oor.

Sinds de zomer van 2017 wonen zijn drie zoons van 10, 9 en 7 jaar bij Gerry. Dit vergt enige aanpassing van werk en privé. Ook daarin dacht Martijn mee in oplossingen. “Het resultaat daarvan is dat ik 32 uur werk en zo kan ik de zorg voor mijn kinderen prima combineren. Als er een nieuw project is, is dat Martijns uitgangspunt. Anders zoekt hij iets anders.”

 “Stappen maken en doorgroeien is bij Wepro zeker gelukt’

Kennis delen over Eplan

Sinds 1 januari 2019 werkt Gerry bij Rademaker in Culemborg. Dit bedrijf maakt productielijnen voor bakkerijen, zoals deegmachines. “Ik heb een intern opleidingstraject van twee weken gedaan, werk samen met een ervaren tekenaar en heb een paar proefprojecten gedaan. Het is fijn om zo goed ingewerkt te worden.”

Over zijn toekomst bij Wepro spreekt Gerry regelmatig met Martijn. “Mijn kennis van EPLAN Professional wil ik graag delen met jongens die minder ervaren zijn hierin. Of met bedrijven die daar hulp bij nodig hebben. Verder heb ik de ambitie om naast het tekenwerk meer engineering te doen. Vergaderen is niets voor mij, maar dingen tot op de details uitpluizen, vind ik leuk.”