Huub Dijkslag

Huub Dijkslag werkt sinds 2016 bij Wepro ingenieursbureau als hardware engineer.

Collega Huub is 31 jaar, woonachtig te Epe en sinds 2016 in dienst bij Wepro ingenieursbureau. Naast zijn werk doet hij aan karate, zelf traint hij drie keer per week en daarnaast geeft Huub ook twee keer per week les aan de jeugd. “Uit karate haal ik mijn ontspanning, je hoeft dan even nergens over na te denken.” 

Huub Dijkslag

Op jonge leeftijd was Huub al bezig met tekenen en daar bleek hij ook aanleg voor te hebben. Tijdens zijn middelbare school periode vond hij het lastig om een keuze te maken voor zijn vervolgopleiding, hij was zoekende naar wat hij graag zou willen. Omdat Huub goed is in techniek en tekenen hakt hij de knoop door en kiest hij voor een technische studie: hbo elektrotechniek op Windesheim. Tijdens de eerste fase van zijn studie twijfelt Huub nog of dit wel een goede keuze is. “Het was erg theoretisch, de studie bestond uit veel wiskunde en berekeningen. Ik had niet echt het gevoel dat ik met techniek bezig was.” Maar dit gevoel verdween als sneeuw voor de zon toen Huub stage ging lopen. Gedurende zijn stage kreeg hij een beter beeld van de praktijk, wat hem beduidend beter beviel dan het theoretische gedeelte.

Projectmatig werken betekent veel ervaring opdoen

Na zijn studie weet Huub nog niet precies waar hij aan de slag wil. Zijn voorkeur is om eerst rond te kijken bij verschillende bedrijven en zo te ervaren wat de verschillende functies inhouden. Een vriend van Huub tipt hem over Wepro. “Hij vertelde dat ik bij Wepro bij verschillende bedrijven projecten kan uitvoeren en zo dus bij verschillende bedrijven ervaring op kan doen.” Huub is enthousiast en besluit Wepro te benaderen en een gesprek volgt met de team- en accountmanager. In dit gesprek blijkt al snel dat Huub alle ruimte krijgt om zich verder te oriënteren en te ontwikkelen bij Wepro. Dit is geeft Huub de doorslag en hij gaat aan de slag bij Wepro als hardware engineer.

Op dit moment voert Huub een project uit bij een opdrachtgever die machines maakt voor de staalindustrie. Zij maken voornamelijk grote boor- en zaagmachines. Huub ontwerpt het elektrische deel van deze machines en houdt zich daarbij voornamelijk bezig met de hardware. Hij heeft net een project met betrekking tot een zaagmachine afgerond. Deze machine kan balken zagen die voor de bouw van gebouwen gebruikt worden. Op dit moment werkt Huub zich aan een project inzake van een boor-zaagmachine, deze kan dus zowel boren als zagen. Het gaat hierbij om een stand alone machine, wat inhoudt dat deze naast de productielijn geplaatst wordt en voor langere tijd zelfstandig kan werken. Het projectmatig werken vindt Huub prettig. “Doordat ik bij meerdere opdrachtgevers projecten heb uitgevoerd, heb ik veel technische kennis op gedaan.”

Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd

Wepro vindt de persoonlijke ontwikkeling van haar collega’s belangrijk. Huub heeft diverse trainingen gevolgd om zijn technische kennis te ontwikkelen. Hij ervaart de focus op persoonlijke ontwikkeling bij Wepro dan ook als prettig. “Er wordt gestimuleerd om dingen te leren, niet alleen op technisch gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Dat vind ik heel leuk.”

Naast zijn technische kennis heeft Huub zich ook op het gebied van Soft skills weten te ontwikkelen. “Je leert veel verschillende mensen en bedrijfsculturen kennen. Dus is het ook van belang dat je leert hoe je met verschillende mensen omgaat.” Samen met zijn team- en accountmanager stelt Huub tijdens de POP gesprekken verschillende doelen op. Huub geeft zelf aan wat hij graag zou willen en op welk gebied hij zich graag zou willen ontwikkelen, zijn team- en accountmanager komt met voorstellen om deze doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een training, maar ook de zoektocht naar een volgend passend project wordt tijdens deze gesprekken besproken. “Mijn tijd bij Wepro ervaar ik heel positief! Ik vind het werk leuk en ik merk dat Wepro er voor haar medewerkers is.”