Iris Mennings

Al op de basischool had Iris affiniteit met techniek. Toen ze op de middelbare school de richting Metalektro kon kiezen, bestond daar dus ook geen twijfel over: dát moest het worden! Uiteindelijk heeft ze bij Saxion de hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering afgerond en kon ze aan de slag. Bij Wepro!

De eerste kennismaking met Wepro

“Tijdens mijn studie had ik via een Bedrijvendag al eens met een recruiter van Wepro gesproken. Toen ik tijdens mijn afstuderen op zoek ging naar een baan, kwam Wepro weer in mijn gedachten en heb ik contact gezocht om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens het eerste gesprek met de team- en accountmanager voelde ik direct een klik ben ik in september 2018 na mijn afstuderen in dienst getreden.”

Iris Mennings

Wepro hecht veel waarde aan goed werkgeverschap

“Ik vind het heel belangrijk dat ik het gevoel heb dat ik gezien en gehoord wordt. Zowel als technisch specialist op de inhoud en daarnaast óók als mens. In de eerste gesprekken was er veel aandacht voor de zaken die ik goed kan, maar zeker ook voor de dingen waar ik moeite mee heb en wat ik nog wil leren. Niet louter vanuit technisch oogpunt maar ook op de zogeheten soft skills. Je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling staan echt voorop.”

Altijd in verbinding

Naast het feit dat er veel oog is voor jou als persoon, vind ik de manier waarop we met elkaar in verbinding blijven – zowel voor als tijdens Corona – erg prettig. Er worden technisch inhoudelijke overleggen & lezingen georganiseerd, naast wekelijkse webinars. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Een goed initiatief! De gezellige feesten en activiteiten zijn ook altijd een aanrader. Een mooie manier om elkaar ook buiten het werk om te leren kennen!”

Als vrouw in een mannenwereld

“Gelukkig is het tegenwoordig wat meer geaccepteerd, maar ik merk zeker dat ik in een mannenwereld werk. Het is heel wisselend: mensen vinden het soms juist heel gaaf dat ik me als vrouw met ingewikkelde technische vraagstukken bezighoud: je hebt de papieren, dus we gaan er gewoon vanuit dat je kundig bent. Man of vrouw, dat maakt niet uit.”

Het eerste project

“Mijn eerste project was bij Ara in Aalten, mijn geboorteplaats. Hier heb ik meegedraaid als Electrical Engineer en heb ik een aantal mooie dingen mogen bedenken voor de klant. Zo heb ik software ontwikkeld, aanpassingen gedaan aan een testkast en het allerlastigste: een traject voor UL-normering doorlopen. Daarin was ik de contactpersoon richting de klant en was ik opeens de spin in het web. In die rol moest ik soms best doortastend zijn om specifieke en gedetailleerde informatie te krijgen en door te spelen. Iedereen die daar wel eens mee te maken heeft gehad, kan denk ik wel beamen dat dát niet makkelijk is.”

Veelzijdigheid in opdrachten

“Na mijn project bij Ara heb ik een half jaar het Waterschap Vechtstromen projectmatig ondersteund. Hier hield ik me bezig met de techniek en het onderhoud van stuwen en gemalen. Na het Waterschap werd ik bij DEMCON op een volgend project ingezet. Hier heb ik tijdens het ondersteunen van een lopend project een (voor mij) nieuw tekenprogramma geleerd: Engineering Base.

Persoonlijke ontwikkeling

Samengevat heb ik zeer uiteenlopende projecten gedaan en dat maakt het werken bij Wepro ook zo uniek. Je krijgt de mogelijkheid om bij diverse bedrijven en werkvelden een kijkje te nemen en zo goed uit te vinden wat bij je past. Dit heeft mij bijvoorbeeld het inzicht gegeven dat mijn interesse ligt op het terrein van hardware én software.

Het liefst werk ik in een klein team, waar ik mijn expertise kan laten gelden. Dit geeft ook een vertrouwd gevoel. Iemand anders mag de boel wel aansturen en eindbeslissingen nemen, dat vind ik helemaal niet erg!

Omdat ik breed opgeleid ben, ben ik breed inzetbaar en vind ik veel werkzaamheden leuk. Zowel development als testen vind ik super om te doen. Natuurlijk kan ook ik mij nog verder ontwikkelen en maakt me dat wel eens onzeker. Gelukkig krijg ik vanuit Wepro de feedback en het vertrouwen welke ik nodig heb.