Jeffrey Veldhuis

Een gedreven techneut, dat is Jeffrey Veldhuis (28 jaar). Hij houdt van auto’s, van samenwerken én van nieuwe dingen leren. Veel variatie en diepgang in de werkzaamheden, vindt hij leukst. Bij Wepro zit Jeffrey helemaal op zijn plek. “Ik leer verschillende bedrijven kennen: groot en klein. Als ik mijn team- en accountmanager iets vraag, pakt hij dat direct op.”

Veel collega’s zullen het herkennen: omdat Jeffrey altijd sleutelde aan brommers – later aan motoren en auto’s – was zijn keuze na het vmbo snel gemaakt. “Op de mts koos ik de richting motorvoertuigen. Al tijdens het mbo merkte ik dat ik meer wilde dan alleen onderdelen vervangen bij een autobedrijf. Ik wilde ze zélf ontwerpen. Daarom werd de hts, die ik in 2015 afrondde.”

Jeffrey Veldhuis

Puur op gevoel

Een baan in autotechniek in Nederland is lastig, zeker op rijafstand van zijn woonplaats Vaassen. Hij keek rond in de buurt, maar besloot dat het een ingenieursbureau moest worden, vanwege de verscheidenheid aan projecten. “Waarom Wepro? Puur op gevoel. Het gesprek met de team- en accountmanager was goed, de sfeer open en rustig. Bovendien heeft Wepro veel projecten in werktuigbouw. De raakvlakken met autotechniek zijn groot, bijvoorbeeld in koel- en smeersystemen, , maar ook qua druk opbouw in compressoren. Er zijn genoeg kansen voor mij.”

Complete servicekit

Na een paar kleine projecten kwam een functie bij Hyster-Yale Group in Nijmegen beschikbaar, een bedrijf dat heftrucks maakt. De plek was geknipt voor Jeffrey. “Ze ontwerpen en tekenen alles in 3D. Ook is er een productielijn, waar de trucks worden geassembleerd. Ik vind het belangrijk om het resultaat van mijn werk te zien.”

Bij Hyster-Yale zat Jeffrey op de afdeling die de problemen oploste voor de bestaande heftrucks. “Als er bij een bepaald type heftruck telkens dezelfde dempingrubbers stuk waren, onderzocht ik waar het probleem zat. Daar moest ik oplossingen zoeken voor de nieuwe trucks en complete servicekits samenstellen voor trucks in het veld. Die konden vervolgens door klanten besteld worden bij de afdeling Service.” Het had alles in zich wat Jeffrey zocht: samenwerking, onderzoek en techniek.

‘Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelingsproces voor een nieuw type compressor. Dat brengt weer veel nieuwe uitdagingen’

Orderwerk

Toch wilde hij na drie jaar iets anders. Hij overlegde met team- en accountmanager Tom Godschalk over een nieuwe uitdaging. “Nijmegen is ruim een uur rijden in de spits. Bovendien was het tijd om verder te kijken. Sinds mei 2018 werk ik bij Howden Thomassen compressors in Rheden. Het bedrijf maakt compressoren in alle soorten en maten. Dat is orderwerk, dus heel anders. Ik werk op de afdeling die het mechanische tekenwerk uitvoert van draaiende delen en framedelen in 3D. Ook met leveranciers heb ik regelmatig contact. Op de locatie hier worden de orders geassembleerd, dus kan ik het eindresultaat zien van mijn werk. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelproces voor een nieuw type compressor. Dat brengt weer veel nieuwe uitdagingen.”

‘Met persoonlijke aandacht onderscheidt Wepro zich van andere ingenieursbureaus’

Cursus ervaren projectmanager

Omdat Jeffrey graag kennis opbouwt, is hij altijd in voor opleidingen. Via Wepro deed hij Prince2 Foundation, omdat hij de ambitie heeft om door te groeien naar een leidinggevende functie in een technische rol. “Die opleiding vond ik erg theoretisch, dus in een gesprek met Tom heb ik aangegeven dat ik een praktischer training wilde doen. Elke maand spreken we elkaar, bij de opdrachtgever of op kantoor. Met zulke feedback doet hij direct wat. Zo volg ik nu de softskillstraining en ga ik daarna een cursus volgen in samenspraak met een ervaren projectmanager, die graag zijn kennis deelt. Ik merk dat Wepro in mij wil investeren. Dat ervaar ik als erg prettig. Met die persoonlijke aandacht onderscheidt Wepro zich van andere ingenieursbureaus.”

Vaderschap

Ook in zijn privéleven is er genoeg te leren. Zo heeft hij vorig jaar met zijn vrouw een huis gekocht en dat helemaal zelf opgeknapt met hulp van familie en vrienden. De babykamer was zijn laatste project, want in februari wordt hij voor het eerst vader van een zoon. “Ik vind het interessant om te weten hoe een baby zich ontwikkelt. Mijn vrouw zegt dan: ‘Wat heb je toch veel vragen over hoe alles zich ontwikkelt.’ Maar ik wil gewoon graag weten hoe het werkt. Natuurlijk hebben we er allebei veel zin in. Dat ik dichter in de buurt werk, is handig. Ik kan op flexibele tijden beginnen, tussen 7.00 en 9.00 uur. Dat komt ook mooi uit straks.”