Kai Grijff

Kai Grijff (27 jaar) houdt van uitdaging. “Ik ben leergierig. Daarom vind ik het leuk om bij verschillende bedrijven te werken. Die afwisseling vind ik bij Wepro.” Hij vertrok in 2015 naar een andere werkgever, maar hij keerde na vier maanden weer terug. Vanzelfsprekend stond de deur nog wagenwijd open.

Binnenkort krijgen Kai en zijn vriendin de sleutel van hun eerste huis in Arnhem. Een mooie mijlpaal in zijn leven. “Het is een tussenwoning in een rustige wijk. Die zochten we. In een half uur fiets ik naar mijn opdrachtgever in Heteren. Ik zit via Wepro sinds januari 2019 bij Van Doren Engineers, die veel uitdagende, industriële automatiseringsprojecten doet. Dat bevalt prima.”

Kai Grijff

F16-monteur afwisselende projecten met een vast contract

Kai heeft vanaf zijn jeugd interesse in techniek. Hij ging regelmatig met zijn vader mee naar vliegbasis Volkel, waar deze brandweerman is. “Zo’n F16 vond ik mooi. Monteur, dat leek me wel wat. Bij een open dag op het mbo RijnIJssel in Arnhem sprak een docent me aan en wekte mijn interesse. Ik besloot om deze studie te volgen.” Zijn keuze voor de studierichting werd mechatronica en later elektrotechniek. “Tijdens mijn stage merkte ik dat ik tekenen in EPLAN leuk vond.”

afwisselende projecten met een vast contract

Na de mts hoorde hij via een kennis – die net als Kai EHBO-vrijwilliger is – dat Wepro elektrotechnisch tekenaars kon gebruiken. “Na het eerste gesprek in Arnhem volgde snel een tweede gesprek met mijn team- en accountmanager bij het team van elektrotechnische engineers in Amersfoort. Het was zo geregeld. Bij een ingenieursbureau als Wepro heb ik de vrijheid om bij verschillende bedrijven te werken. Zo kan ik veel leren en blijft het werk uitdagend. Tegelijkertijd heb ik een vast contract. Dat is ook belangrijk.”

Ook hardware

In de tijd bij Wepro heeft hij bij zes opdrachtgevers gewerkt. Bij Divardy Engineering en Bakery Services was hij verdeeld over twee periodes het langst werkzaam. Dit bedrijf maakt klantspecifieke machines voor de bakkerijwereld. “Eerst werkte ik 1,5 jaar in Driebergen, later nog eens een jaar in Nieuwegein. Ik heb er ontzettend veel geleerd op EPLAN-gebied, zoals nieuwe pagina’s en macro’s aanmaken en artikelbeheer opzetten”, vertelt Kai.

Daar kwam ook de hardware engineering bij. “Dat is uitzoekwerk, bijvoorbeeld op internet naar producten speuren en fabrikanten nabellen. Dat was voor mij in het begin nieuw en best spannend. Maar hoe vaker ik het deed, hoe beter het ging. Dit was ook de terugkoppeling van Divardy; zij vonden mij in die periode enorm gegroeid.”

Veiligheid

Na een jaar heen en weer pendelen naar Nieuwegein, was Kai in voor iets nieuws. “Mijn team- en accountmanager Martijn stelde Van Doren Engineers voor. Deze industrieel automatiseerder werkt voor uiteenlopende bedrijven, zoals een betonfabriek, foodindustrie en een drankproducent. Voor die laatste ben ik een plan aan het maken voor sensoren in verband met de ATEX-richtlijn voor explosieveiligheid. Veiligheid vind ik interessant. Dat is mij met de paplepel ingegeven. Door mijn vader als brandweerman en door mijn moeder, die haar hele leven al EHBO’er is. Bovendien is het top, dat elke collega bij Wepro een VOL-VCA certificaat heeft.

Tuv

Met Martijn bespreekt Kai regelmatig hoe hij wil groeien. “Naast EPLAN wil ik meer ervaring in de hardware engineering opdoen. Verder wil ik mij verdiepen in veiligheidsnormen door opleidingen te volgen. Misschien kan ik me uiteindelijk specialiseren in TÜV. Martijn denkt hierin mee en maakt zich daar hard voor. Onlangs heb ik de talentenscan van i-Screen gedaan, die inzicht geeft hoe ik communiceer en hoe ik omga met lastige situaties. Die scan geeft aan hoe ik mij persoonlijk kan ontwikkelen. Ook daar maken Martijn en ik samen een plan voor.”

In de feestcommissie

Toen Kai terugkwam in Amersfoort, werd hij met veel enthousiasme onthaald. Ook trad hij toe tot de feestcommissie. Voor het team organiseren we eens in de vier maanden een uitje: bowlen, een quiz of iets sportiefs. Ook word ik actief betrokken bij het Vakgroepoverleg. Bijvoorbeeld het organiseren van  een externe gastspreker, wat weer bijdraagt aan de kennisuitwisseling. Die kennisuitwisseling  doen we trouwens ook in onze Whatsapp-groep, nog een idee van Martijn. Dit soort activiteiten bevordert de binding met elkaar. En is naast de inhoud ook nog gezellig.”