Itho Daalderop: lab-testing nieuwe boilers

Voor het project Renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek moet een tijdelijk keermiddel worden geplaatst, zodat de vizierschuif kan worden vervangen. Er wordt aan dit project gewerkt in samenwerking met engineers van BSB staalbouw en Wepro.

Het afgelopen half jaar hebben wij ons in het laboratorium ingezet voor het testen van de nieuwe boilers. Deze boilers kunnen van inhoud flink verschillen, van de kleine Close-in 10 liter boiler (foto) tot grote boilers met een inhoud van 150 liter. De testen van die boilers zijn op het gebied van veiligheid, brandgevaar en functionaliteit. Er wordt daarom zorgvuldig gekeken naar alle mogelijke fouten die er zijn en/of gemaakt kunnen worden door zowel de gebruiker als de installateur.

Door deze resultaten te vergelijken met de Europese normen en visie van Itho Daalderop worden er belangrijke ontwerpbeslissingen gemaakt op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Het rendement van de boiler is overigens ook van zeer groot belang. Daarom worden er bij Itho Daalderop langdurige testen gedaan om het rendement van de boiler te achterhalen. Hiermee wordt er gekeken welke label er aan de boiler kan worden gegeven van het welbekende energielabel.

Als alle gebieden van kwaliteit, veiligheid en rendement zijn goedgekeurd kan de boiler met alle vertrouwen worden geproduceerd en verspreid worden over het hele land.

Product Itho Daalderop