Mario Louwrink

De opdrachtgevers zijn divers, het vakgebied is breed en het netwerk is groot. Voor Mario Louwrink (42 jaar) was dat 5 jaar geleden de reden om voor Wepro te kiezen.

“Je leert veel mensen en bedrijven kennen. De klik met mijn team- en accountmanager vind ik belangrijk. In een goede samenspel vinden wij opdrachten die bij mij passen.”

Fijnmechanische machinebouw is de expertise van Mario. Na de havo koos hij eerst voor de marine. “Ik wilde bij het Korps Mariniers, maar één van mijn ogen was niet goed genoeg. Als monteur kon ik bij de vloot komen, maar ik wilde mij verder verdiepen in de techniek. Daarom heb ik de mts werktuigbouwkunde aan het Deltion College in Zwolle gevolgd. ”

Mario Louwrink

Voor rijken der aarden

Na zijn opleiding was Royal Huisman Shipyard in Vollenhove zijn eerste vaste baan. “Toevallig of niet, maar sinds een aantal weken werk ik hier weer, nu voor Wepro. Dat ik het bedrijf al kende, maakte het natuurlijk makkelijker. Huisman is een scheepswerf, die motor- en zeezeiljachten voor de rijken der aarde bouwt. Dat gaat om jachten van zo’n zestig meter lang. Ik zit bij de afdeling dek-equipment. Aan de hand van het concept van de architect ontwerp ik nu twee luiken. Onder één luik komt een rubberen boot die acht meter lang en 2100 kilo zwaar is, onder het tweede luik een kraan om die eruit te hijsen. Het zijn bijzondere jachten, zoals je die in St. Tropez ziet liggen.”

Doorlichten en aanpassen

Hoewel het bij zijn eerste baan én huidige opdracht om schepen draait, heeft Mario in zijn lange carrière allerlei bedrijven van binnen gezien. “Zeven jaar ben ik in dienst geweest als tekenaar en constructeur bij Borga-Bijstede in Nunspeet, dat gevelonderhoudsinstallaties ontwerpt. Via Wepro heb ik de afgelopen 5 jaar verschillende projecten uitgevoerd. Twee jaar lang heb ik meerdere opdrachten bij TDC in Kampen uitgevoerd, een bedrijf dat machines maakt voor pakjes shag en e-sigaretten. Toen het formaat van het pakje shag veranderde, moesten machinelijnen doorgelicht en aangepast worden. Zoiets ontwikkelen en testen, dat is fantastisch!”

Afwisseling in projecten heeft mijn toegevoegde waarde aanzienlijk vergroot

Die verscheidenheid van opdrachtgevers maakt werken voor Wepro aantrekkelijk. Juist voor Mario, die al zo lang in het vak van mechanical engineering zit. “Variatie houdt het leuk. Telkens is er een nieuwe klus, waarin ik me kan verdiepen. Bovendien heb ik geleerd mij snel aan te passen. ‘Go with the flow’, is mijn devies.” Bij de befaamde Wepro-feesten vragen jongere collega’s regelmatig waarom hij bij een projectenbureau werkt. “Toen Borga-Bijstede reorganiseerde, ben ik wakker geschud. Wanneer je jarenlang bij één bedrijf in dienst bent met vaak dezelfde werkzaamheden, sta je min of meer stil in je ontwikkeling. Bij Wepro is hier geen sprake van”. In de afgelopen 6 jaar is Mario bij maar liefst 10 verschillende opdrachtgevers ingezet. “Hierdoor heb ik mijn netwerk aanzienlijk vergroot en bouw ik kennis op, waardoor ik scherp blijf en mijn toegevoegde waarde steeds verder uitbouw. Mede hierdoor ben ik nu weer interessant voor Huisman Shipyard. Bijkomend saillant detail is het feit dat ik schepen zie terugkomen voor een onderhoudsbeurt, waaraan ik in het jaar 2000 reeds hebt gewerkt.”

Goed samenspel met de team- en accountmanager is een plus

Het goede contact met Marc Möhlmann vindt Mario een plus van Wepro. “We hebben echt een klik. Regelmatig bellen we, af en toe spreken we af voor een lunch, naast de vierwekelijkse gesprekken. Die contacten zijn intensiever dan in mijn begintijd bij Wepro. Dat is positief veranderd in de loop van de tijd. Als Marc een nieuwe opdrachtgever voorstelt, vraagt hij eerst of het bedrijf mij wat lijkt. De keuze doen we in samenspraak. Ik heb bij Marc ook aangekaart dat ik mij wilde verdiepen in de doorrekening van constructies. Die vraag neemt hij serieus. Daarom ben ik op 1 maart met  de module Simulation van SolidWorks begonnen. Alternatieve 3D CAD-ontwerpen kan ik daarna gemakkelijk en snel vergelijken zodat ik het optimale ontwerp kan kiezen.”

SC Heerenveen

De gesprekken gaan zeker niet altijd over werk, want Mario en Marc nemen graag het laatste voetbalnieuws door. “Ik heb een seizoenskaart bij SC Heerenveen en ben bij alle thuiswedstrijden van de partij. In mijn vrije tijd ben ik er voor mijn gezin. Met mijn vrouw Jaenet en mijn kinderen Sophie (8 jaar) en Thijs (6 jaar) woon ik in Zwolle. Sophie doet aan musical en paardrijden. Met Thijs ben ik laatst bij een voetbaltraining gaan kijken, maar dat is nog een beetje spannend. Het is mooi dat ik nu in Vollenhove werk, want dat is maar een half uur van huis.”