Menno de Vries

Sinds april 2021 is Menno de Vries werkzaam als E&I Engineer bij Wepro Ingenieursbureau.

Menno is 28 en woont in de regio Groningen. In zijn vrije tijd speelt hij Dungeons & Dragons en zit hij graag achter de computer. Daarnaast is Menno ook muzikaal: hij maakt muziek met zijn (bas)gitaar en hij is regelmatig licht- en geluidstechnicus op kleine evenementen. Ondanks dat muziek een grote hobby is van Menno, ligt zijn passie echt bij techniek.

Menno de Vries

Interesse voor techniek groeit gaandeweg de studie

“Wanneer mijn interesse voor techniek precies is ontstaan vind ik lastig te zeggen. Er was niet een moment waarop dat specifiek is ontstaan. Op de middelbare school begon die interesse langzaam te groeien.” Menno vertelt dat hij zijn vakkenpakket moest gaan samenstellen en dat hij toen voor het vak techniek koos. Dit bleek Menno heel interessant te vinden en zo begonnen zijn interesses voor techniek toe te nemen. Het moment brak aan dat Menno een vervolgopleiding moest gaan kiezen, hij bezocht de open dag van de opleiding Research Instrumentenmakerij in Leiden. Op de open dag was het voor Menno al duidelijk, deze opleiding moest het gaan worden. “Deze opleiding lijkt op Werktuigbouwkunde en heeft al veel weg van het hbo, dat gaf voor mij de doorslag.”

Tijdens de opleiding komt Menno tot de conclusie dat hij enige theoretische kennis mist. Hij besluit na deze opleiding een hbo vervolgstudie te doen. Aanvankelijk kiest hij voor de studie Technische Natuurkunde, maar switcht naar de studie Elektrotechniek omdat deze beter aansluit bij zijn wens om feeling bij de praktijk te houden.

Persoonlijke ontwikkeling start al tijdens de stage

Gedurende beide studies loopt Menno stage bij verschillende bedrijven en doet daar verschillende ervaringen op, niet alleen op technisch gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Na zijn studie start Menno zijn carrière bij een ICT bedrijf. Hij merkt al snel dat hij hier niet op zijn plek zit. “Ik volgde daar een basis training, maar de praktijk voldeed helaas niet aan mijn verwachtingen.” Ik heb vervolgens besloten om daar te stoppen, ook al zaten we midden in de Corona crisis. Het voelde niet goed om door te gaan”

Persoonlijke aandacht

In maart 2021 werd hij benaderd door zijn team- en accountmanager. Na het eerste kennismakingsgesprek volgt als snel een tweede gesprek. “Dit gesprek gaf voor mij de doorslag. Het gesprek was informeel en in een ontspannen sfeer. Ik merkte dat ze mij niet als een nummer zagen. Dat persoonlijke contact en de oprechte interesse in mij als persoon, sprak mij enorm aan.” Zo start Menno zijn carrière als E & I Engineer bij Wepro.

Inmiddels is Menno gestart op zijn tweede project wat Menno erg goed bevalt. “Dit project past goed bij mij, het is geënt op onderzoek, waarbij de focus ligt op het achterhalen van oorzaken. Ik hou niet van snel iets repareren, ik ga echt voor zorgvuldigheid en kwaliteit. Daar staat mijn opdrachtgever hetzelfde in.”

Volledige verantwoordelijkheid voor alle elektronica

Menno ervaart zijn tijd bij Wepro nu al als positief. “Ik heb bij Wepro een vertrouwd gevoeld, als ik ergens mee zit dan word ik altijd serieus genomen. Daarnaast vind ik de focus op persoonlijke ontwikkeling ook erg prettig.” Samen met zijn team- en accountmanager heeft hij tijdens zijn persoonlijk ontwikkelgesprekken verschillende doelen opgesteld. “Mijn doel voor de aankomende tijd is dat ik mijn soft skills en professionele vaardigheden verder wil ontwikkelen. Daarom start ik binnenkort met een training gericht op soft skills.”

Naast persoonlijke ontwikkeling wil Menno ook op technisch gebied nog verder doorgroeien. “Ik streef er altijd naar om ergens beter in te worden. Ik wil graag meer ervaring op doen op verschillende projecten en hoop in meer talen te kunnen gaan programmeren. Mijn team- en accountmanager ondersteunt mij hierin door projecten te zoeken die bij mijn doelen passen. De zekerheid en stabiliteit die ik bij Wepro ervaar, vind ik heel fijn.”

Veel aandacht voor persoonlijke groei

Menno ervaart zijn tijd bij Wepro nu al als positief. “Ik heb bij Wepro een vertrouwd gevoeld, als ik ergens mee zit dan word ik altijd serieus genomen. Daarnaast vind ik de focus op persoonlijke ontwikkeling ook erg prettig.” Samen met zijn team- en accountmanager heeft hij tijdens zijn persoonlijk ontwikkelgesprekken verschillende doelen opgesteld. “Mijn doel voor de aankomende tijd is dat ik mijn soft skills en professionele vaardigheden verder wil ontwikkelen. Daarom start ik binnenkort met een training gericht op soft skills.”

Naast persoonlijke ontwikkeling wil Menno ook op technisch gebied nog verder doorgroeien. “Ik streef er altijd naar om ergens beter in te worden. Ik wil graag meer ervaring op doen op verschillende projecten en hoop in meer talen te kunnen gaan programmeren. Mijn team- en accountmanager ondersteunt mij hierin door projecten te zoeken die bij mijn doelen passen. De zekerheid en stabiliteit die ik bij Wepro ervaar, vind ik heel fijn.”