Menno Gerritsen

25 jaar is hij pas. Menno Gerritsen weet echter als geen ander hoe een project vanuit het niets naar grote hoogtes te tillen. Een grote individuele verantwoordelijkheid waar hij met doortastendheid en oplossingsgerichte creativiteit een team heeft weten aan te sturen tot een krachtig geheel.

Maximale motivatie

Bijna een jaar is hij nu werkzaam bij Bronswerk Heat Transfer B.V. te Nijkerk. Een bedrijf dat zich specialiseert in koelinstallaties, chemische installaties, olie, gas en ventilatoren. Toen Menno een jaar geleden hier via Wepro ingezet werd, was er niemand meer aanwezig die Menno inhoudelijke informatie kon geven over een ventilator project; het werk moest worden opgepakt zonder enige basiskennis. Met minimale kennis van het project, maar met maximale motivatie is Menno vastberaden om het project te laten slagen. En dat lukt hem. Hij verzorgt zelf het tekenwerk en werkt zelf het hele traject uit naar een grote ventilator, door hem ontwikkeld en aangepast. Hij is er trots op. Hoe hoog de werkdruk soms ook was, Menno heeft een enorme drive en ervaart een enorme voldoening van ‘zijn ventilatorkind’. Hard work does pay off.

Deze gedrevenheid kenmerkt Menno, geboren en opgegroeid in Beek (Achterhoek). Na de middelbare school is hij Werktuigbouwkunde gaan studeren aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. De energie van deze Hanzestad pakt hem en hij verhuist naar Zwolle.

Het contact met zijn team- en accountmanager gaf de doorslag

Op het moment dat hij is afgestudeerd kan het projectmatige aspect hem nog niet voldoende bekoren en gaat hij aan de slag bij een ander technisch bedrijf. Al gauw constateert Menno dat dit niet is waar hij gelukkig van wordt. Hij vertrekt vervolgens voor een paar maanden naar Azië, om rond te reizen en na te denken over zijn toekomst. Totdat hij op het witte strand van Thailand lag en een telefoontje van team- en accountmanager Marc Möhlmann kreeg. Marc had Menno nooit uit het oog verloren en reageerde alert toen zijn LinkedIn account weer geactiveerd werd. Zo kon hij na zijn terugkomst in Nederland al snel aan de slag.

Bij diverse opdrachtgevers verrichtte hij voornamelijk tekenwerkzaamheden. Na iets meer dan een jaar fulltime tekenen wil Menno zijn andere capaciteiten ontdekken. In een goed gesprek met zijn team- en accountmanager geeft hij aan dat hij behoefte heeft aan meer uitdaging. Een vervolgproject in de functie van Project Engineer bij Bronswerk Heat Transfer B.V. is een schot in de roos voor deze ambitieuze duizendpoot.

Afwisseling en ontwikkeling

Hij tekent, heeft veel verantwoordelijkheid, stuurt zijn eigen team van monteurs aan, verzorgt de inkoop en gaat met de directie naar projecten. Hoe zeer het projectmanagement hem ook past, hij mist soms de daadwerkelijke productontwikkeling. Dat wordt ongetwijfeld de volgende stap in zijn Wepro carrière.

Dat is precies wat hem zo aantrekt in Wepro: de diversiteit van projecten, de mogelijkheden van het afwisselen en van het blijven ontwikkelen. Door cursussen zal Menno zichzelf nog verder ontwikkelen. In combinatie met de praktijk kun je je capaciteiten optimaal benutten. Hij raadt Wepro dan ook aan, bij vrienden en kennissen. Het persoonlijk contact en de mogelijkheid tot ontwikkeling en flexibiliteit van projecten, waardoor je in meerdere branches ervaring kan opdoen maakt het dat Menno nog legio groeimogelijkheden ziet bij Wepro.

Urenco

Die kennis en kunde brengt hij ruim anderhalf jaar in de praktijk bij zijn tweede project bij Urenco Nederland in Almelo. Urenco is een nucleaire onderneming en verrijkt uranium voor kerncentrales. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultracentrifugetechnologie. Bert is hier projectleider en stuurt tien construction engineers aan. “Ik voer gesprekken met contractors, leid werkvergaderingen, bewaak de kosten en rapporteer aan de board. Tijdens dit project heb ik er meer taken bij gekregen, omdat de projectmanager wegging. Dat maakt het uitdagend.” Voor een toekomstige opdracht heeft Bert ook al scherp wat hij daarin belangrijk vindt. “Het moet wel een opdrachtgever zijn die bij mijn ambities past. Ik draag daar zelf actief aan bij door bedrijven op LinkedIn te volgen en acquisitiekansen door te geven aan Niek.”

Geen nummer

Met zijn verleden als jobhopper is een arbeidsrelatie van bijna vier jaar een eeuwigheid. Dat pleit zeker voor Wepro. “Ik word gewaardeerd en ben geen nummer. Omdat Wepro goed voor mij is, ben ik goed voor Wepro. Zo zit ik in de feestcommissie en organiseer ik nu met Niek een motortoertocht met collega’s. Dat moet een mooie route worden met veel bochtenwerk. Organiseren heb ik altijd gedaan: als leider bij de voetbal en in het bestuur van de schietvereniging. Nu besteed ik minder tijd aan mijn hobby’s, want ik ben druk met het klussen in mijn nieuwe huis. In februari kreeg ik de sleutel en heb ik de hele zaak gestript. Het komt vol met domotica te hangen. Dan kan ik Siri de opdracht geven de lampen aan te doen. In juli moet het helemaal klaar zijn.