Paul Huisjes

Sinds mei 2021 is Paul Huisjes werkzaam bij Wepro Ingenieursbureau als Project Engineer.

Paul is 25 jaar en woont samen met zijn vriendin in Enschede. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn handen bezig en sleutelt Paul graag aan zijn crossmotor. “In mijn vrije tijd ben ik dus ook met techniek bezig, maar dan met een andere vorm. Niet zozeer het denkwerk, maar bezig met mijn handen.” Ook brengt hij tijd met vrienden en familie door en doet hij aan squashen en mountainbiken. Stilzitten is er voor Paul niet bij.

Paul Huisjes

zijn keuze voor de technische sector

Techniek is er bij Paul met de paplepel ingegoten. Zo vertelt Paul dat zijn vader zelf alles rondom het huis onderhoudt en hij vanaf kleins af aan daar graag mee hielp. “Ik vond het altijd leuk om dingen te maken en in elkaar te zetten. Zo heb ik mijn crossmotor helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet.” De interesse voor techniek groeit weliswaar in die periode, maar welke richting hij specifiek op wil gaan weet Paul op de middelbare school nog niet. Totdat zijn broer Werktuigbouwkunde gaat studeren. “Toen ik zijn ervaringen hoorde, was ik direct enthousiast”. Zo geschiedde en Paul besluit Werktuigbouwkunde aan het Saxion te gaan studeren.

Focus op persoonlijke ontwikkeling doorslaggevend

Al tijdens zijn studie komt Paul met Wepro in contact. “Van beide kanten was er interesse, dus hebben we afgesproken dat we aan het einde van mijn studie weer contact op zouden nemen.” Wepro houdt woord en een gesprek volgt. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat persoonlijke ontwikkeling bij Wepro hoog aangeschreven staat. “Wepro richt zich niet alleen op technische ontwikkeling, maar ook op de ontwikkeling van jou als persoon. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende softskill cursussen aangeboden.” Daarnaast trekt het projectmatig werken Paul aan. Paul is erg enthousiast na het gesprek en besluit bij Wepro in dienst te treden als Project Engineer.

Werkervaring bij meerdere opdrachtgevers

Al snel kan Paul starten op zijn eerste project bij Nefit Industrial, een ijzergieterij die dus gietproducten maakt. Paul houdt zich daar voornamelijk bezig met het tekenwerk van het gereedschap dat gebruikt wordt in de bewerkingen na het gieten. Zo werkt hij onder andere aan een ontwerp van een verdeler die warm en koud water naar de cv-ketel geleidt. Paul werkt met plezier aan het project en na enige tijd is hij toe aan een nieuw project waar hij weer andere, nieuwe, ervaringen wil opdoen. Samen met zijn team- en accountmanager bekijkt hij de mogelijkheden om zijn doelen te verwezenlijken.

In oktober 2022 kan Paul starten op een project bij Stork IMM, een bedrijf dat spuitgietmachines ontwerpt en produceert. “Bij Stork IMM hou ik me bezig met de mechanische ontwikkeling voor een groot project. De focus ligt op de verbetering en ontwikkeling van nieuwe features op het mechanische gebied van spuitmachines.” Paul is in dit project verantwoordelijk voor het uittekenen van de machine in zowel 3D als 2D.

Positieve ervaring

Een van de belangrijkste redenen voor Paul om bij Wepro te gaan werken is de focus op de persoonlijke ontwikkeling. Paul ervaart dit ook in de praktijk. “Minimaal een keer per vier weken spreek ik mijn team- en accountmanager. We bespreken dan hoe het op mijn project gaat, maar ook hoe het met mijzelf gaat”. Ook vind er eens per kwartaal een POP-gesprek plaats, waarin onder andere zijn doelen en ambities worden besproken. “Door het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan (POP) word je veel bewuster van je doelen, je groei, maar ook waar je je graag nog in zou willen ontwikkelen. Ik vind het nog wel lastig om te bepalen waar ik over aan paar jaar naar toe wil”. Voorlopig wil hij eerst bij verschillende opdrachtgevers ervaring en brede kennis opdoen.

Paul is inmiddels bijna twee jaar werkzaam voor Wepro en ervaart zijn tijd bij Wepro erg positief. “Ik kan me voorstellen dat er wel eens wordt gedacht dat je Wepro en je Wepro collega’s niet goed kent. Maar ik heb regelmatig contact met mijn team- en accountmanager en zie mijn collega’s onder andere tijdens de feestjes en trainingen. Aan de andere kant doe je een schat aan ervaring op tijdens verschillende projecten die je op deze wijze kunt uitvoeren.” Paul vertelt dat hij het erg positief vindt dat er verschillende activiteiten worden georganiseerd. “Het geeft je de kans om je collega’s beter te leren kennen én het is altijd erg gezellig.”