Roy Albers

Sinds 2018 is Roy Albers werkzaam als Hardware Engineer bij Wepro Ingenieursbureau.

Roy is 55 jaar en woont samen met zijn vrouw en kinderen in Oldenzaal. Niet alleen in zijn werk is Roy bezig met techniek, ook in zijn vrije tijd. “Zo heb ik alle verbouwingen in ons huis zelf gedaan.”

Verduurzaming van woning en levensstijl

Roy is onder meer ook bezig met het verduurzamen van zijn woning én levensstijl. Zo werden er 24 zonnepanelen geplaatst en kocht hij een volledig elektrische auto. Als kers op de kaart heeft hij onlangs het gas laten afsluiten. De zonnepanelen zorgen voor voldoende stroom om dit mogelijk te maken. “We hebben de afgelopen drie jaar op verschillende manieren getest of we zonder gas konden. Het was even puzzelen, maar we kunnen inmiddels dus zonder!”

Roy Albers

Al jong geïnteresseerd in techniek

Al op jonge leeftijd weet Roy dat hij elektricien wilde worden, hij start dan ook zijn middelbare school aan de LTS. Hij merkt dat de woningbouw hem niet trekt, daarentegen vind ligt de machinebouw hem wel. Roy doet aan het einde van zijn opleiding examen, waar hij van een van de examinatoren een baan aangeboden krijgt. Hij grijpt deze kans aan en start bij zijn eerste werkgever. “Ik ben begonnen als paneelbouwer en door gegroeid naar tekenaar.”

Start van de carrière van Roy

“Ik ben in de eerste twee decennia van mijn carrière gegroeid van paneelbouwer naar tekenaar. Na die fase was ik toe aan een nieuwe uitdaging, ik ben van baan veranderd en gestart als Senior Hardware Engineer bij mijn nieuwe werkgever.” Daar bouwt hij onder andere waterzuiveringen, sluizen en bruggen om. In 2018 wordt Roy door Wepro benaderd en hij besluit met Wepro in gesprek te gaan. “Voornamelijk het projectmatig werken sprak mij erg aan, dat was ook een van de doorslaggevende redenen om voor Wepro te kiezen”.

Vervolg carrière als Senior hardware engineer

Roy start bij Wepro als Senior hardware engineer en al snel volgt zijn eerste project bij een opdrachtgever waar hij zich voornamelijk richt op het implementeren van EPLAN. Na afronding van dit project start Roy op zijn tweede project bij een opdrachtgever in de foodindustrie, waar hij zich bezighoudt met de engineering voor verschillende projecten. Aan het eind van dit project vraagt Roy aan zijn team- en accountmanager of hij vervolgens ingezet kan worden bij een specifieke opdrachtgever. Aan deze wens wordt gehoor gegeven!

“Begin 2022 ben ik begonnen op een project bij een opdrachtgever die hoog aangeschreven staat qua EPLAN. Bij verschillende collega’s had ik gehoord, dat deze opdrachtgever daar veel ervaring mee heeft. Zij zitten op level 5, waardoor ze eigenlijk al verder zijn dan dat EPLAN Nederland het kan ondersteunen. Ik wilde heel graag mijn kennis over EPLAN verhogen, daar is deze opdrachtgever dus heel geschikt voor. Ik heb bij mijn team- en accountmanager dan ook aangegeven dat ik daar graag eens een project uit zou willen voeren en dat werd voor mij gerealiseerd. ” Roy werkt daar aan een besturing die verschillende machines kunnen aansturen.

Huidige project zorg gerelateerd

In januari 2023 is Roy op een project gestart bij zijn huidige opdrachtgever, welke testplatforms maakt voor een bedrijf dat IC-apparatuur ontwikkeld. “Momenteel is er een tekort aan IC-apparatuur. De klant van mijn opdrachtgever heeft een methode bedacht waardoor zij snel grote hoeveelheden kunnen produceren. Het gaat om complexe machines met compacte onderdelen. Deze moeten worden getest, de opdrachtgever is bezig met het maken van die testmachines. Daar hou ik mij dan ook mee bezig.”

Ervaring als monteur komt zeer van pas

Roy heeft niet alleen veel ervaring als engineer op gedaan, maar ook als monteur. Door zijn ervaring als monteur heeft Roy bij iedere opdrachtgever als doel om een tekening of werkproces zo te maken, dat de monteur geen vragen meer heeft. “Ik leg altijd vrij snel connectie met de werkvloer. Als een monteur vragen heeft, dan is het aan mij om het uit te leggen. Zij kunnen niet zonder mij en ik niet zonder hen.”

Persoonlijke aandacht

Naast projectmatig werken was ook de focus op persoonlijke aandacht een belangrijke reden om voor Wepro te kiezen. “Ik heb het gevoel dat mijn team- en accountmanager snapt wat ik wil. Daar geeft hij, als de ruimte er daarvoor is, ook gehoor aan. Iedere vier weken spreken we elkaar, we bespreken dan niet alleen hoe het op het project gaat, maar ook persoonlijke zaken. Tijdens het persoonlijk ontwikkelgesprek bepalen we mijn doelen, dit stemmen we dan af met een volgend project.”

Roy's tijd bij Wepro

Hoe Roy zijn tijd bij Wepro ervaart? “Ik heb het erg naar mijn zin bij Wepro, daardoor vliegt de tijd ook voor bij!” Naast het projectmatig werken en de focus op persoonlijke ontwikkeling, maar ook het ontmoeten van verschillende mensen ervaart Roy als heel positief. “Ook binnen Wepro heb je veel collega’s, ik vind het heel leuk om hen te ontmoeten en te leren kennen. Je kunt veel van elkaar leren.”