Royal Huisman: ondersteuning realisatie 81m lang superjacht

Royal Huisman is een jachtwerf gevestigd in Vollenhove. Het familiebedrijf is opgericht in 1884 en heeft zich in die tijd ontwikkeld van bescheiden bouwer van houten vissersschepen en werkschepen naar de schepper van enkele van ’s werelds mooiste superjachten. Wepro ondersteunt Royal Huisman momenteel met meerdere engineers welke ondersteuning bieden aan een zeiljacht van maar liefst 81 meter!

In 1930 begon Huisman met de bouw van houten plezierjachten en in 1954 werd er qua bouwmateriaal overgestapt van hout op staal. In 1964 volgde ook aluminium. In 1975 wordt dochteronderneming Rondal opgericht voor de fabricage van de masten en dekbeslag. In 1986 wordt het eerste jacht boven de 100 voet opgeleverd.

Gedurende vijf generaties is het familiebedrijf uitgegroeid naar een bekende scheepsbouwer van ‘custom built’ superjachten. Van modern tot klassiek, in aluminium of koolstof-composiet en van 30 tot 90 meter. Royal Huisman bouwt unieke jachten specifiek naar de wensen van de klant. De scheepswerf beslaat een oppervlakte van 30.000 m2. Deze oppervlakte wordt bebouwd door vijf hallen, het kantoor van Royal Huisman en het pand van Rondal.

Wepro biedt ondersteuning door het uitwerken van de systemen in het jacht zoals het brandstofsysteem, het zogenaamde bilgesysteem, het water toe- en afvoersysteem en de fresh air systemen.

Het gehele zeiljacht inclusief de systemen wordt in detail uitgewerkt met het tekenprogramma ‘Shipconstructor’. Dit programma is gebaseerd op ‘Autocad’. De engineering gebeurt over het algemeen in 3D. Zodra de systemen in het 3D-model zijn gemoduleerd zullen hier ook werktekeningen van worden geproduceerd.

Yacht Royal Huisman