Sander Sierdsma

Sander Sierdsma is sinds september 2014 werkzaam bij Wepro Ingenieursbureau als software engineer en heeft hij tal van projecten uitgevoerd.

Sander is 38 jaar en woonachtig te Hemrik (Friesland). In zijn vrije tijd houdt hij zich voornamelijk bezig met sporten, vooral met hardlopen en klimmen. “Ik klim drie keer per week binnen en doorgaans ook een á twee keer per jaar buiten!” Voor Sander is klimmen zijn hoofdsport en loopt hij hard om zijn conditie op peil te houden.

Sander Sierdsma

De keuze voor techniek

Waar bij sommigen de interesse voor techniek al heel jong begint, was dit bij Sander tegen het einde van de middelbare school. Dit was ook de fase waarin hij zeer actief was met zijn hobby sporten. Toen de keuze voor een vervolgstudie gemaakt moest worden, twijfelde hij tussen een sportopleiding of een technische opleiding. “Ik zag minder uitdaging en perspectief in een sportopleiding dan in de techniek. Ik besloot daarom voor een technische opleiding te gaan.” Het werd de mbo opleiding Elektrotechniek. Tegen het einde van deze opleiding moet Sander kiezen uit vier verschillende richtingen, waar hij voor Industriële Automatisering koos. “Ik vind het heel fijn om met grote processen bezig te zijn en daarin te programmeren, daarom viel mijn keuze op Industriële Automatisering.” Zijn mbo opleiding rond hij af en hij besluit de hbo studie Elektrotechniek te gaan volgen en wederom de richting Industriële Automatisering.

De keuze voor Wepro

Nadat Sander zijn hbo heeft afgerond, vindt hij het tijd om aan de slag te gaan. Zijn eerste werkgever voert met name zelf projecten uit in veel verschillende sectoren. Na 9 jaar merkt Sander dat de wens heeft om meer projectmatig te werken en besluit op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Op dat moment vindt er contact plaats tussen Wepro en Sander en een eerste gesprek volgt. In dit gesprek blijkt dat Wepro concrete mogelijkheden heeft voor Sander heeft en hij direct aan de slag zou kunnen. “Het was voor mij doorslaggevend dat Wepro direct aanpakt en er dus meteen een project voor mij was.” Zo besluit Sander in 2014 voor Wepro te kiezen.

Sander is werkzaam als software engineer en houdt zich voornamelijk bezig met programmeren. Vaak zijn dit brede projecten waarbij hij eerst het ontwerp maakt, het vervolgens test en dit aansluitend bespreekt met de klant. “Voor mij is het, het meest interessant als ik vanaf begin af aan bij het project betrokken wordt”.

Sander zijn huidige opdrachtgever

Op dit moment werkt Sander aan een project bij een opdrachtgever die machines maakt voor de landbouwindustrie, voornamelijk om automatische sproeiers. Deze sproeiers werken met camera’s waardoor alleen het onkruid wordt besproeid. Sander houdt zich bezig met nieuwe wensen of specificaties die klanten graag toegepast willen zien bij deze sproeiers. Nadat de klant haar wensen heeft geuit, wordt er een ontwerp gemaakt. “Ik vind het heel prettig om met diagrammen een visueel ontwerp te maken. Zo kan ik gemakkelijk een vertaling maken naar het programma.” Bij deze opdrachtgever werkt Sander samen met een team, dat hij als positief ervaart. “Bij deze opdrachtgever is het werk teamgericht, dat vind ik heel prettig. Vaak zie je dat je zelf dingen moet oplossen, hier wordt alles samen opgelost. Dat is voor mij echt een leerervaring!”

De mogelijkheid tot ontwikkeling

Sander wil zich graag verder ontwikkelen in het ontwerpen en dan voornamelijk zich verbreden op het gebied van tooling. “Hiermee kan ik ook de klant van dienst zijn. Naast de conventionele oplossingen binnen de Industriële Automatisering, probeer ik ook steeds meer out-of-the-box te denken. Hierdoor word ik sneller en effectiever in mijn werk.” Samen met zijn team- en accountmanager gaat Sander ook op zoek naar projecten waar hij deze vaardigheden kan ontwikkelen. Al hebben de gevolgde trainingen al bijgedragen aan kennis verruiming.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

“De focus op persoonlijke ontwikkeling bij Wepro vind ik heel prettig, je bent er samen met de team- en accountmanager heel bewust mee bezig. Ik ervaar het als positief dat er handvaten worden geboden waardoor ik me kan ontwikkelen.” Naast zijn ontwikkeling op technisch gebied, is Sander ook bezig om zich te ontwikkelen op het gebied van soft skills. “Wat mij betreft ben ik nooit uitgeleerd!”