Tom Hölscher

Tom Hölscher is sinds november 2020 werkzaam bij Wepro als tekenaar/constructeur.

Tom is 23 jaar en woont in Enschede. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met het maken van muziek. Vooral gitaarspelen is een grote hobby van Tom, dit doet hij al sinds zijn twaalfde(!). Daarnaast reist hij graag en brengt hij tijd met zijn vrienden door. Tom is in zijn vrije tijd ook bezig met techniek. Thuis heeft hij een kleine 3D-printer en frees waarmee hij voornamelijk schaalmodellen maakt.

Tom Hölscher

Studie Werktuigbouwkunde en Technische bedrijfskunde

De interesse voor techniek is geleidelijk ontstaan op de middelbare school. Tijdens zijn havo komt Tom erachter dat de talen en vakken als Aardrijkskunde hem minder lagen dan Natuurkunde en Scheikunde. Daarnaast vond Tom deze vakken ook heel leuk. Om de juiste studiekeuze te kunnen maken is Tom open dagen gaan bezoeken. Hij komt terecht bij de studie Werktuigbouwkunde en is meteen verkocht. “Na het bezoeken van de open dag werd mij al snel duidelijk wat de vakken inhielden en wat ik hiermee zou kunnen in het bedrijfsleven. Daarnaast waren de docenten stuk voor stuk razend enthousiast, dit maakte de keuze makkelijk.”

Tom volgt met veel plezier zijn studie. “Ik ben van de logische oplossingen, 1+1=2. Dit komt veel naar voren in de studie werktuigbouwkunde dankzij alle wiskundige vakken.” Tijdens het afronden van zijn studie komt Tom tot de conclusie dat hij het nog niet ziet zitten om te gaan werken. Hij gaat op zoek naar een master, maar merkt dat hij zich liever wil verbreden in plaats van verdiepen. “Ik wilde nog niet gaan werken maar ik wilde me ook niet verder verdiepen.” Net voordat hij afstudeert ontvangt Tom een mail van Saxion waarin een verkorte studie technische bedrijfskunde wordt aangeboden. “Met deze studie kan je in één jaar je bachelor technische bedrijfskunde halen, mits je een technische vooropleiding hebt.” Tom besluit deze studie te gaan volgen en verhuist nog geen maand later naar Enschede. Tijdens zijn studie ondervindt Tom dat hij bedrijfskunde heel leuk vind, maar mist wel de techniek. Dit komt voornamelijk tijdens de onderzoeken en zijn afstuderen naar boven. “De oplossing van mijn afstudeeronderzoek lag op technisch gebied. Vanuit school kreeg ik het advies om daar niet op in te gaan, maar het alleen te benoemen. Techniek werd meer een belangrijke bijzaak en dat vond ik wel jammer.”

Persoonlijke aandacht en afwisselende projecten zijn doorslaggevend

Tegen het einde van zijn studie wordt Tom benaderd door Wepro, een gesprek volgt. Tijdens dit gesprek komt naar voren dat Tom nog zoekende is naar zijn doelen en ambities. “Ik wilde graag kijken bij verschillende bedrijven en daar kennis op doen.” De mogelijkheid om te kijken bij verschillende bedrijven en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling geven voor Tom de doorslag om voor Wepro te kiezen.

Functie als projectengineer

Op dit moment voert Tom een project uit als mechanical engineer bij zijn eerste opdrachtgever. Deze opdrachtgever maakt spuitgietmachines. De werkzaamheden van Tom bestaan uit het uitwerken van ontwikkelingspunten voor de spuitgietmachines. Met het uitwerken komt met name 3D-tekenen en het maken van tekeningenpakketten aan bod. De opdrachtgever waar Tom werkt heeft een zeer ervaren team, hierdoor kan Tom kennis op doen op zijn project.

Ambities

Toms uiteindelijke ambitie is om een rol te gaan vervullen als projectleider. “Het werk wat ik nu doe, vind ik heel leuk en ik leer er ook enorm veel van, maar ik zou nog wel graag door willen groeien.” Tom vertelt dat hij graag meer in projectvorm zou willen samenwerken met anderen en zich meer willen gaan richten op het aansturen van het project. Omdat Tom pas geleden is afgestudeerd, zal hij eerst meer ervaring op doen, in welke rol hij meer ervaring op zou willen doen is hij nog zoekende. Zijn team- en accountmanager ondersteund hem in dit proces. Aan de hand van de beschrijving van Tom over zijn ambities en wat hem interesseert, zal het volgende project meer richting manufacturing engineering gaan. Omdat het huidige project van Tom nog niet is afgerond en Tom zich wel graag wil blijven ontwikkelen, volgt hij de training ‘projectmatig werken voor engineers.’

Persoonlijke ontwikkeling

Tom ervaart het als positief dat Wepro veel aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling. “Ik heb het gevoel dat mijn team- en accountmanager me heel goed helpt om mijn doelen helder te krijgen. Hij helpt me om mijn wensen te vertalen naar doelen.” Samen met zijn team- en accountmanager bepalen ze tijdens het bespreken van zijn persoonlijk ontwikkelplan hoe Tom zijn doelen kan behalen en welke ondersteuning hij hierin nodig heeft. Zo heeft hij onlangs ook de training ‘maakbaarheid’ gevolgd en zullen er nog meerdere volgen.

Zijn tijd bij Wepro ervaart Tom, zoals hij zelf zegt, relaxed. “Wepro zit heel erg op de persoon, er wordt gezocht naar een passend project. Je wordt niet zomaar weggezet bij een project dat niet bij je past. Je bent geen nummer, je bent echt een collega en dat vind ik heel erg fijn.”