Vertegaal machinebouw: allround projectondersteuning tekenafdeling

Vertegaal Machinebouw is sinds jaar en dag een bekende naam in de wereld van de verwerkende industrie binnen onder meer de tuinbouw, potgrondindustrie en de betonindustrie. Daarnaast produceert Vertegaal Machinebouw ook klantspecifieke machines op maat.

In samenspraak met de klant zoeken zij samen naar de meest efficiënte en kostenbesparende oplossingen voor uiteenlopende problemen waar hun klanten mee kampen. Deze opdrachten voeren zij voornamelijk uit binnen de transport-, bewegings- en verplaatsingstechniek.

Met een eigen werkplaats, tekenkamer, elektraspecialisten én nauwe samenwerking met de softwareleverancier heeft Vertegaal Machinebouw alles in huis om tot een goed eindproduct te komen. Wepro biedt het bedrijf hands-on allround projectondersteuning op de tekenafdeling van het bedrijf.

De werkzaamheden lopen erg uitéén, zoals bijvoorbeeld standaardisatie. Voor de standaardisatie binnen het bedrijf hebben wij bijvoorbeeld een machine, waarvan een 3D-model aanwezig was, verder in detail uitgewerkt tot op het niveau van de technische werktekeningen.

Naast de reguliere werkzaamheden is één van de grootste opdrachten die wij hebben uitgevoerd het ontwerpen en uitwerken van een aantal bordessen boven in een fabriekshal. Op 8 meter hoogte diende er een looproute inclusief trap te komen om onderhoud te kunnen plegen aan de machines. Grote uitdaging was dat er ter plaatse niet gelast mocht worden, in verband met brandgevaar als gevolg van aanwezigheid stof. Ook door de grote hoogte en beperkte ruimte moest het bordes in kleine stukken naar boven worden gehesen, om daar in elkaar gebout te worden.