Conrad Stanen: het ontwerpen en bouwen van verticale grondboormachines

Conrad Stanen is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Het bedrijf ontwerpt en produceert klant specifieke verticale grondboorinstallaties en installaties. Daarnaast verzorgt Conrad Stanen ook het onderhoud en service van de machines.

Wepro collega’s Alfred Bouwman en Rishwant Ramdien werken aan verschillende projecten binnen Conrad Stanen. Linda Klaster en Margriet Altena zijn de aanspreekpunten van Wepro.

Linda is verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe mensen, het ziekteverzuim en is daarnaast Lid van het MT. “Ik hou me ook bezig met de strategische lijnen binnen het bedrijf. Margriet ondersteunt mij sinds mei 2021 en neemt steeds meer taken van mij over. Margriet is verantwoordelijk voor het opmaken van contracten, de urenregistratie en vraagstukken op het gebied van arbeidsvoorwaarden.”

“Conrad Stanen is een machinebouwer die grondboormachines bouwt. Het volledige proces hebben we zelf in handen, van engineering tot aan de montage. Omdat we het volledige proces zelf verzorgen, hebben we ook veel verschillende functies binnen het bedrijf. We bieden daarmee ook veel doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn ook erg groeiende, waar we een jaar of vier geleden 20 medewerkers in dienst hadden, zitten we nu op ruim 70. Om onder meer die groei te kunnen bewerkstelligen hebben we Wepro ingeschakeld”, aldus Linda.

Alfred is 29 jaar en sinds 2016 werkzaam voor Wepro. “Mijn vorige project liep af, toen Conrad Stanen op mijn pad kwam. Een opdrachtgever die me direct aan sprak! Ik was op zoek naar een project in de machinebouw. Mijn voorkeur daarbij was een bedrijf dat zelf grotere machines bouwt. Dan kun je ook echt de werkplaats inlopen en zien hoe de machines eruitzien en gebouwd worden. Bij Conrad Stanen bouwen ze de machines dus ook zelf”, aldus Alfred.

Rishwant is 22 jaar en werkt sinds begin 2022 voor Wepro. “Na mijn mbo-opleiding Mechatronica ben ik gestart aan een hbo-studie. Na twee jaar merkte ik toch dat ik liever aan het werk wilde gaan. Op dat moment werd ik benaderd door Wepro. Ik was op zoek naar een baan waar ik mij breed kan oriënteren, dat is precies wat Wepro mij kan bieden. Ik zocht een opdrachtgever waar ik mij verder kan bekwamen in engineering en bij voorkeur ook met Solid Works kan werken. Mijn team- en accountmanager heeft toen Conrad Stanen aangedragen”, vertelt Rishwant.

Alfred legt zich bij ons toe op Mechanical Engineering. Hij voert verschillende projecten uit. Deze zijn vooral gericht op het ontwerpen van machines. Rishwant is wel specifiek aangenomen voor een project, daar hebben we bijvoorbeeld ook een duur voor afgesproken. Op het moment dat er binnen Conrad Stanen een behoefte is, bijvoorbeeld vanwege tijdsdruk of specifieke vaardigheden, bekijken we hoe we dit met externe ondersteuning kunnen invullen, vertelt Margriet.

Alfred vertelt verder: “Ik ben op dit moment bezig met de ontwikkeling van een kleinere machine die gebruikt wordt voor het plaatsen van bronbemaling filters. Op de huidige machine staat een dieselmotor, deze moet vervangen worden voor een milieuvriendelijke motor. Ik werk de 3D-modellen ervan uit en maak er vervolgens een 2D-tekening van. De opdrachten zijn heel divers, dat maakt dit project ook zo uitdagend!”

“Ik hou mij vooral bezig met het maken van werktekeningen. Ik zet 3D-modellen om naar 2D-tekeningen. Deze worden dan vervolgens in productie gebracht. De taak die ik heb is een soort connectie vormen tussen de engineer en de werkvloer. Mijn output geef ik door aan een engineer, die controleert het een laatste keer voordat het in productie wordt genomen. De tekeningen worden vervolgens op de werkvloer ten uitvoer gebracht”, aldus Rishwant.

“Alfred en Rishwant voldoen echt aan onze verwachtingen. We kunnen alleen maar enthousiast zijn over de manier waarop Wepro zaken aanpakt en beide heren presteren. Als we met een vraagstuk zitten, kunnen we gerust met Wepro sparren. Dan geven zij ook aan of zij ons verder kunnen helpen of misschien een ander idee hebben”, vertelt Linda.

Margriet vult haar aan: “Het contact tussen Wepro en ons verloopt heel prettig. De team- en accountmanager komen ook regelmatig langs, dit helpt om een band op te bouwen. Daarnaast denk ik ook dat het Wepro helpt om een beeld te vormen van het bedrijf, waardoor zij beter onze behoeften in kaart kunnen brengen. Wepro gaat ook goed met haar collega’s om. Zo weten we dat er regelmatig overleg is tussen de betreffende collega en de team- en accountmanager. Maar we vinden het ook belangrijk dat Alfred en Rishwant zich thuis voelen bij Conrad Stanen. Ze worden hier dan ook echt opgenomen in het team.”

Alfred beaamt dit: “Ik heb ook echt het gevoel dat ik onderdeel ben van het team. We werken onderling veel samen met elkaar. Maar ook het contact tussen Wepro en mij is goed. Iedere vier weken spreek ik mijn team- en accountmanager, als het mogelijk is doen we dit dan ook op locatie. Dan bespreken we hoe het gaat en welke doelen ik graag nog zou willen bereiken. Samen stellen we dan een persoonlijk ontwikkelplan op.”

“Conrad Stanen is een heel fijn bedrijf om een project uit te voeren. Ik kan heel zelfstandig werken, maar er is ook ruimte om vragen te stellen. Ook ik voer regelmatig gesprekken met mijn team- en accountmanager, waarin we onder andere mijn doelen en persoonlijke ontwikkeling bespreken. Zo zou ik me in de toekomst graag nog verder willen verdiepen in de elektrotechniek. Ik vind het fijn dat Wepro me helpt met het uitzetten en behalen van mijn doelen”, aldus Rishwant.